YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Edirne'den Kısa Kısa

EDİRNE (AA) - Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım, halkın adalete olan güven duygusu sarsılırsa, devletin temelinin de sarsılacağını bildirdi.

Emniyet Müdürü Baştuğ'a ziyaret Trakya Üniversitesi Meriç Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, antrenör ve sporcular, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ'u ziyaret etti. Ziyarette, yeni sezon hedefleri, yapılan transferler, Edirne'de basketbolun sevdirilerek basketbola olan desteğin arttırılması, sporun gençler üzerindeki etkisi ve evrensel bir dil olan spor yoluyla gençlere ulaşılması, onların kötü alışkanlıklardan korunması ve zinde bir gençlik yetiştirilmesi konularına ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu. Baştuğ, ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade etti. -Türkçe Atölyesi Projesi Edirne'de, Türkçe Atölyesi Projesi kapsamında soydaş öğretmenlere Türkçe dersi verilecek. Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin himayesinde Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı desteğiyle soydaş öğretmenlere 1-7 Eylül tarihleri arasında eğitim verilecek. Projenin katılımcıları Edirne Sosyal Bilimler Lisesinde eğitim görüp, konaklayacak. Bu proje ile Balkanlar'da yaşayan soydaşların ana dillerine dikkat çekerek anadilin aile ve toplum içinde kullanılması, diğer akraba topluluklarla iletişim dili haline gelmesi amaçlanıyor. Projeye, Bulgaristan, Yunanistan ve Moldova'dan öğretmenler katılacak.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler