YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gümrüklerde Oy Verme Işlemi Başladı

Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA) - GÜMRÜK kapılarındaki bugün saat 08.00’dan itibaren 7 Haziran genel seçimleri için oy verme işlemi başladı.

Engin ÖZMEN/EDİRNE, (DHA) - GÜMRÜK kapılarındaki bugün saat 08.00’dan itibaren 7 Haziran genel seçimleri için oy verme işlemi başladı. Avrupa’daki Türk işçilerinden karayolunu tercih ederek Kapıkule Sınır Kapısı’na gelenler oy kullanabilmek için sabaha kadar bekledi. 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için Türk işçilerinin gümrüklerde oy verme işlemi bu sabah saat 08.00 itibariyle başladı. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Trakya’da belirlediği Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Bulgaristan’a açılan Kapıkule Sınır Kapısı’nda yurt dışından giriş bölümüne, çıkış bölümüne ve gar gümrüğüne 1’er sandık kuruldu. Yine Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli ve Dereköy'e sınır kapısına, Yunanistan'a açılan İpsala ve Pazarkule Sınır Kapısı’na da 1’er sandık kuruldu. Avrupa’daki Türk işçilerinden karayolunu tercih ederek Kapıkule Sınır Kapısı’na gelenler oy kullanabilmek için sabaha kadar beklediklerini söyledi. Sandıklarda yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenler oy kullanırken, seçmenler üzerinde parti logoları ve isimlerinin bulunduğu oy pusulalarına 'Evet' kaşesi basarak zarfla sandıklara attı. Almanya’da yaşayan Ömer Acar, dönüşlerini özellikle oy kullanma gününe denk getirdiklerini ifade ederek, "Memleketimiz için hayırlısı olsun. Oy kullanabilmek için bugünü bekledik. Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik" dedi. Viyana’da yaşadığını ifade eden 65 yaşındaki Bekir Bulgu da oy kullanabilmek için dönüş tarihini bugüne ayarladığını söyledi. Bulgu, "Bu vatandaşlık görevimiz yerine getirdiğim için mutluyum. Umarım ülkemiz için hayırlısı olur" diye konuştu. DEREKÖY’DE OY VERME BAŞLADI Kırklareli Dereköy Sınır Kapısında oy verme işlemi saat 08.00’da başladı. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları Dereköy Sınır Kapısı'na kurulan sandıklara gelerek oylarını kullandı. Bulgaristan'dan Dereköy Sınır Kapısı’nda oy kullanan Mustafa Engin seçimlerinin hayırlı olmasını diledi. Sınır kapılarında oy kullanma işlemleri 7 Haziranda sona erecek.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler