YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hatanede Ölen Eşinin Ardından Hukuk Mücadelesi Veriyor

- EDİRNE’de ölü doğan bebeğinin ameliyatla alınmasının ardından, tedavi gördüğü özel hastaneden aşırı kanama nedeniyle sevk edildiği üniversite hastanesinde yaşamını

Hatanede Ölen Eşinin Ardından Hukuk Mücadelesi Veriyor

- EDİRNE’de ölü doğan bebeğinin ameliyatla alınmasının ardından, tedavi gördüğü özel hastaneden aşırı kanama nedeniyle sevk edildiği üniversite hastanesinde yaşamını yitiren polis memuru Sevda Can'ın eşi Gürol Can hukuk mücadelesi veriyor. Gürol Can doktorların hatası nedeniyle eşini kaybettiğini öne sürerek, "Eşim için adalet istiyorum. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Dosyanın tüm delilleriyle birlikte doğru incelenmesini istiyorum" dedi.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Muharebe Elektronik Şube Müdürlüğü’nde görevli 21 yıllık polis memuru Sevda Can, 2015 yılı Eylül ayında rahatsızlanarak kentte özel bir hastaneye kaldırıldı. 8.5 aylık hamile olan Can’ın karnında öldüğü belirlenen bebeği ameliyatla alındı. Daha sonra şiddetli kanama nedeniyle özel hastaneden Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilip, yoğun bakımda tedavi gören Sevda Can, 26 gün sonra öldü.
Edirne Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli Gürol Can, eşinin doktor hataları nedeniyle yaşamını yitirdiğini öne sürerek hukuk müdahalesi başlattı. Edirne Cumhuriyet Savcılığı'nın iki kez verdiği takipsizlik kararına itirazda bulunan Gürol Can, yaşadığı süreci düzenlediği basın toplantısında anlattı. İki hastanede trajikomik hatalar yapıldığını öne süren polis memuru Can, "Doğum sonrası kanaması olan eşime 4- 4.5 saat boyunca hiç bir müdahale yapılmadı. Kanama sebebi araştırılmadı. Gereken müdahalede bulunulmadığına bizzat tanıklık ettik” diye konuştu.
'ADALET İSTİYORUM'
Sevk edildiği Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kanamanın basit bir müdahale ile durdurulduğunu anlatan Gürol Can, burada eşinin kanamaya bağlı organ yetmezliği nedeniyle yoğun bakım servisine kaldırıldığını, fakat burada 48 saati tamamlamadan Kadın Doğum Servisi’ne alındığını söyledi. Eşinin yoğunda kalması için çok ısrar etmelerine rağmen normal servise alındığını kaydeden Can, eşinin ölümündeki ihmalkarlıklara ve hatalara ilişkin delillerini toplayarak, doktorlar ve hastane hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kaydetti. Adli Tıp Kurumu’ndan doktor hatası olmadığına ilişkin rapor geldiğini, savcılığın da 2 kez takipsizlik kararı verdiğini belirten Gürol Can, "Eşimin tamamen doktor hatalarıyla öldüğünü düşünüyorum. Savcılık tarafından da olayın gerektiği şekilde delilleriyle birlikte incelenmediğini düşünüyorum. Sonuçta adalet istiyorum. Adaletin yerini bulmasını, dosyanın düzgün bir şekilde incelenmesini talep ediyorum" dedi.

Hatanede Ölen Eşinin Ardından Hukuk Mücadelesi VeriyorHatanede Ölen Eşinin Ardından Hukuk Mücadelesi Veriyor

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler