YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçme Suyunun Renginin Değişmesi

EDİRNE (AA) - Bazı bölgelerde son günlerde, şebeke suyunun sarımtırak renkte akması nedeniyle, şebeke suyunun kaynağının değişti bildirildi.

Bazı bölgelerde son günlerde, şebeke suyunun sarımtırak renkte akması nedeniyle, şebeke suyunun kaynağının değişti bildirildi. Edirne Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, şebeke suyunun sağlandığı Süloğlu Barajı'nda, alt tabakadaki suların yüzeye çıkmasının, demir ve mangan bileşiklerinin suyun rengini bozduğu belirtildi. Su kalitesinin değişmesi nedeniyle suyun kaynağının değiştirildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Süloğlu Barajı'nda mevsimsel olarak oluşan su kalitesindeki bozulmalar nedeniyle, içme suyu arıtma tesislerimize, su kalitesinin çok daha iyi olduğu Kayalı Barajı'nda ham su alınmaya başlanmıştır. Mevsimsel olarak Süloğlu Barajı'ndan gelen suyun renginde değişiklik olmaktadır. Bu nedenle her yıl bu dönemlerde Kayalı Barajı'ndan su alınmaktadır."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler