YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Komşunun "asfalt" Uygulaması Tır Kuyruğuna Neden Oldu

Bulgaristan'ın 35 derecenin üzerine çıkan hava sıcaklıklarında 20 ton üzeri araçlara belli bir süre geçiş izni vermemesi nedeniyle Türkiye tarafından

Bulgaristan'ın 35 derecenin üzerine çıkan hava sıcaklıklarında 20 ton üzeri araçlara belli bir süre geçiş izni vermemesi nedeniyle Türkiye tarafından tır kuyruğu oluştu. Kapıkule Sınır Kapısı önünde yaklaşık 200 tır, çıkış işlemleri için bekliyor.

Almanya'ya otomobil parçası taşıyan tır şoförü Oktay Karaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 saattir kuyrukta olduğunu belirterek, kuyruk çilesi ve sıcak havanın şoförleri bunalttığını söyledi.

Bulgaristan'ın uygulaması nedeniyle alımların yavaş olduğunu anlatan Karaoğlu, "Bulgaristan'da sıcak havalarda asfalt bozulmasın diye yol yürüme yasağı var, o yüzden alımlar yavaş, zaman zaman da sistemler arıza yapıyor. Şoförün çilesi hiç bitmiyor" diye konuştu.

İtalya'ya yük taşıyan Ahmet Çetin de beklemenin artık uzun yol şoförleri için klasikleştiğini ifade ederek, "Bizim çilemiz bu, hem Bulgaristan'ın yasağı hem de sıcak havalar nedeniyle bozulan sistemler nedeniyle bekliyoruz. 8 saattir kuyruktayım, bakalım ne zaman geçebileceğiz Avrupa'ya" dedi.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki kuyruğun, hava sıcaklığının düşmesinin ardından Bulgaristan'ın alımları hızlandırmasıyla azalması bekleniyor.

Muhabir: Salih Baran

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler