YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

VEFAT EDEN EDİRNE VALİSİ 'FAHRİ HEMŞERİ' İLAN EDİLDİ

Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE, Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Edirne Belediye Başkanlığı’nca Acar restoranda resepsiyon

VEFAT EDEN EDİRNE VALİSİ 'FAHRİ HEMŞERİ' İLAN EDİLDİ

Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE, Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 92’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Edirne Belediye Başkanlığı’nca Acar restoranda resepsiyon verildi. Geceye Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, birlik başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Edirne Belediye Başkanı CHP’li Gürkan, “Asıl olan Edirne'yi ne kadar sevebildiğiniz, ne verebildiğiniz, ne kadar verebildiğinizdir. Hani hep deriz ya ne iş yaptığınız sizin için önemlidir ama toplum için, ülke için çok önemli değildir. Önemli olan işinizi nasıl yaptığınızdır. Edirne gerçekten işini layıkıyla yapan yöneticilerle yurttaşlarla insanlarla doludur. Bu anlamda şanslı bir kentiz” diye konuştu.
“BİZ EDİRNE’YE AŞIK OLDUK”
Belediye Başkanı Gürkan, konuşmasının ardından 2004 yılında Edirne’de görevi başındayken hayatını kaybeden Fahri Yücel’e belediye meclis kararıyla fahri hemşehrilik beraatı verildiğini belirterek, beraatı Vali Yücel adına geceye katılan eşi Perişan Yücel’e verdi. Bu sırada Vali Fahri Yücel’in Edirne’de görev yaptığı döneme ait kısa bir film gösterildi.
Oldukça duygulanan merhum Vali Fahri Yücel’in eşi Perişan Yücel, Edirne’ye karı-koca aşık olduklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Eşimle biz Edirne’ye hakikaten aşık olduk. Edirne cinsiyetsiz olmalı ki karı-koca ikimiz de aşık olduk. Herkes kendine göre bir şey buluyor. Edirne’nin her geleni aşık eden bir tarafı var. Biz Edirne için çok çalıştık. Ben iddia ediyorum ki, Edirne’nin her sokağını, her köşesini, camisini, her tarihi eserini, adına yazılmış bütün şarkıları, şiirleri hepsini biliyorum. Çok çalıştım Edirne’ye. Eşim benim ilk erkek arkadaşım, yol arkadaşım, öğretmenimdi. Bana ilk yola çıktığımızda bir hikaye anlatmıştı ve ben hayata hep oradan baktım. Bana ‘ben bir idareciyim, sen de benim eşimsin. Biz bu yola birlikte çıkıyoruz. Lütfen hayata bir satranç tahtası olarak gör’ demişti. Önce anlam verememiştim. 'Satranç tahtası gibidir hayat ve yaşam. Üzerinde çeşitli taşlar vardır. Bir tane vezir vardır, bir tane şah vardır, fil vardır, kaleler vardır. En çok da piyon vardır. Tıpkı bir şehirdeki demografik dağılım gibi. Tıpkı bir vali, belediye başkanı, başsavcı, işçiler ve emekliler gibi. Lütfen onları insan olma paydasında buluştur. Hepsine ayrı ayrı muamele edersen sen üzülürsün ve karşı tarafı üzersin. Hayat bir satranç oyunu, oyun bittiğinde bütün taşlar aynı kutuya giriyor' demişti. Ben bunu hiç unutmadım. Bugün gördüm ki eşim insan olma ortak paydasında hareket etmiş.”
“EDİRNE’YE YATIRIMLAR SÜRECEK”
Edirne Belediye Meclisi’nin kararıyla fahri Hemşehrilik beraatı verilen Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin de en büyük yatırımlarının Edirne’de olduğuna dikkat çekerek, çalışan sayısını arttırmak için yeni çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. Almanya’da da kendisine 3 ay önce birinci sınıf üstün hizmet madalyası verildiğini anlatan Şahin, “Ben Almanya kökenli bir iş adamıyım. Bana o ödülü Alman Devlet Başkanlığı verirken binlerce kişiye orada iş verdiğimi belirtti. Almanya ve Türkiye arasında köprü oldum. İş adamlarını, hatta politikacıları da bir araya getirdim. Türkiye Cumhuriyeti de üstün hizmet madalyası verdi. Almanlar ödülümü verirken Türkiye ve kendi devletleri için önemli bir insan olduğumu belirtti. Bizim Trakya ve Türkiye'de pek çok yatırımımız var. Serbest bölge yatırımına büyük önem veriyoruz. Yatırımlarımızı daha da artıracağız" diye konuştu.
Ardından Edirne Valisi Şahin, Belediye Başkanı Gürkan ve daha önce belediye başkanlığı yapmış Ratip Kazancigil, Şevki Arman, İbrahim Ay, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli ile birlikte kurtuluş pastası kesildi.

-KUTU-
KANSERE YENİK DÜŞTÜ
2000 yılında Edirne Valiliği görevine atanan Vali Fahri Yücel, 12 Ağustos 2004 tarihinde tedavi gördüğü pankreas kanserine yedik düşerek hayatını kaybetti. Edirne’de işsizlikle mücadele, tarihi binaların korunması ve açtığı toplum merkezleriyle kentin gelişimine büyük katkı sağlayan Vali Yücel, halkında büyük sevgisini kazanmıştı.

MERHUM EDİRNE VALİSİ YÜCEL’E FAHRİ HEMŞEHRİLİK BERAATI

Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,

VEFAT EDEN EDİRNE VALİSİ 'FAHRİ HEMŞERİ' İLAN EDİLDİVEFAT EDEN EDİRNE VALİSİ 'FAHRİ HEMŞERİ' İLAN EDİLDİVEFAT EDEN EDİRNE VALİSİ 'FAHRİ HEMŞERİ' İLAN EDİLDİ

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler