YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akil Adamlar Heyeti Elazığ’da

Çözüm Süreci ile ilgili Doğu Anadolu Akil Adamlar Heyeti sabah saatlerinde Elazığ’da çalışmalarına başladı.

Akil  Adamlar Heyeti Elazığ’da

Akil İnsanlar Doğu Anadolu Heyeti'nin toplantısına Can Paker, Sibel Eraslan,Ayhan Ogan ,Mahmut Arslan, İzzettin Doğan,Abdurrahman Kurt, Zübeyde Teker, Mehmet Uçum olmak üzere 8 kişilik heyetle Elazığ’a geldi.

2günlük program çerçevesinde Ayhan Ogan,Mahmut Arslan,Abduurahman Kurt ile Sibel Eraslan 2’şer gruplara ayrılarak belli güç odakları ile görüşmelere gerçekleştirilerek çözüm süreci hakkında bilgi alışverişinde bulundular.

Elazığ’daki belli güç odakları ile tek tek görüşmeyi tercih eden Heyet, daha çokİslami grupta olanlar; Nur Cemaati,Kadiriler,Süleymancılar ve Menzil cemaatlerinin temsilcilerini gruplar halinde tek tek yerlerinde ziyaret ederek başladılar.

Abdurrahman Kurt ve Sibel Eraslan Elazığ’da Hacı Bey Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı’na gelerek burada Hacı Hulusi Beyin talebelerinden Muhammet Orakçıoğlu ile karşılıklı görüşme yapıldı.

Daha sonra Harput’a Sarahatun Camiinde Cuma namazına geçen Akil Heyeti cemaatle birlikte çözüm sürecini konuştular.

Çözüm Sürecini değerlendiren Heyet üyesi Abdurrahman Kurt ,“Toplumsal irade barıştan yana,Ankara’da ki aktörler bunu dikkate almak zorunda.Ankara’da ki aktörler kendi kurdukları Dünya içerisinden meseleye bakıyorlar oysa Anadolu’nun gözünden bu olaya bakmak zorundalar. Biz bunu çok net gördük Anodlu insanı duygusuyla,gözüyle,aklıyla bu sürecin yanındadır.Bize sorulardan bir tanesi Siz bu barış sürecine ödün veriyor musunuz? Biz asla ödün vermiyoruz.Türkiye’de yaşayan herkese Türküne Kürdüne,Alevisine,Sunnisine insan haklarını veriyoruz. Türkiye İnsan Haklarında en çok mahkum olan kesimdir.Biz burada hakları savunuyoruz.Biz kimseye bir şey vermiyoruz , biz sadece herkese insan hakkını veriyoruz, herkes hakkı olanı alıyor”şeklinde konuştu.

Bir Gazetecinin Akil Adamlara yapılan eleştiriler hakkında neler düşüyorsunuz sorusu üzerine heyet üyesi Mehmet Uçum,”Eleştirecekler tabi ki ama bunda eleştirilecek bir şey yok.Biz neyi yanlış yapıyoruz ki neyi eleştirecekler,bir diğer eleştiri ise Halk ve ilişkiler çalışmasıdır diye söylentiler var biz buu kabul etmiyoruz.Bu Halk ve İlişkilerden daha derin ve hassas bir konudur.Bir nevi de Halkla ilişkiler çalışması fakat biz bunu barış için yapıyoruz”dedi.

2 gruba ayrılan Heyet ziyaretlerini gerçekleştirmek için Harput’tan ayrıldı. Devamında Abdurrahman Kurt ve Sibel Eraslan Zafran Erkek Öğrenci Yurdu’na Ayhan Ogan ve Mahmut Arslan ise Yeni Köy’de bulunan Molla Hayrettin Dergahını ziyaret etmek için yola çıktılar.

Akil Heyet daha sonra Cem Evi’ne ardından da Fırat Üniversitesi’ndeki Atatürk Kültür Merkezi’nde Öğretim Üyeleri ile yapılacak olan toplantı için bir araya gelecek.

Ajans23/ A.AKIN,Ö.İNCE

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler