YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Akil İnsanlar Heyeti Elazığ’da

Çözüm sürecine katkıda bulunmak üzere seçilen akil insanlardan oluşan 9 kişilik heyetin Elazığ'daki gezi ve...

Akil İnsanlar Heyeti Elazığ’da

Çözüm sürecine katkıda bulunmak üzere seçilen akil insanlardan oluşan 9 kişilik heyetin Elazığ'daki gezi ve incelemeleri devam ediyor.

9 kişilik heyet, ilk olarak Risali-i Nur cemaatinin önde gelen isimlerinden olan Elazığlı Muhammet Orakçıoğlu'nu ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Sibel Eraslan, bu sürecin tarafı olduklarını belirterek, "Buna dair bir umut taşımak istiyoruz. Bu umut siyasi akıldır, siyasi akıl böyle bir davet bizi buna davet etmiş. Bu hukuk önünde eşitliktir, anayasal güvencedir ama bu hukukun dayandığı bir de irfani bilgelik vardır. Özellikle Doğu'da var ama Türkiye'de bir inançtır, sevgiye dayalı bir çağrıdır. Tabi ki bu dini itikadi bağları önemsiyoruz. Türkiye’de bu dini bağları gözetmeden hiçbir şey yapamazsın. Bunu gözetmediğimiz için sonuç bu; kan, gözyaşı. Kardeşliğimize en iyi yapılacak olan vurgu geniş insanlarımızın dudaklarından çıkıyor" dedi.

Heyette bulunan Abdurahman Kurt ise, layık olmadıkları kadar bir ecirle karşı karşıya olduklarını söyleyerek, "Türkiye yeni bir bin yıla giriyor. Bunun düşmanları da açık. Bedüzaman şöyle demiştir; ‘Biz kendi içimizde birliğimizi, bütünlüğümüzü hükümete, devlete sunarken onlardan beklediğimiz de bize adaletli olmasıdır’. Şimdi biz onu hazırlıyoruz. Kavgayı aramızdan çıkaracağız. Devlet adaletli davranmayı bilsin" diye konuştu.

Heyette bulunan Mehmet Uçum da, toplumsal iradenin barıştan yana olduğunu belirterek, "Aktörler bunu dikkate almak zorunda. Ankara’daki aktörler kendi kurdukları dünya içinde meseleye bakıyorlar. Oysa Anadolu'nun gözünden bu meseleye bakmalıdırlar. Biz bunu çok gördük. Anadolu insanı duygusuyla, aklıyla bu sürecin yanındadır" dedi.

Heyet, daha sonra Rizaiye Mahallesi'nde bulunan bir kahvehaneye gitti. Heyette bulunan Sibel Eraslan ve Abdurrahman Kurt’a Elazığlılar çiğköfte ikramında bulundu. Elazığlı vatandaşlardan Mehmet Şakir Genç, "Bu ziyaretten çok memnun kaldık Allah razı olsun" diye konuştu.

Mustafa Dal adlı vatandaş da barış için çok umutlu olduklarını belirterek, "Vatandaş olarak sevinçliyiz. İnşallah barış olur" derken, Hacı Aslan adlı vatandaş, "İnşallah devletimize, milletimize birlik ve kardeşlik gelir. Herkes bu bayrağın altında kardeşçe yaşamaya devam eder" diye konuştu.

Sibel Eraslan ise, "Sokaklarda vatandaşla, esnafla birlikte kurulacak yeni bir siyasi dil ve insanlar sulhu, barışı, kardeşliği istiyorlar. Bunu hissediyoruz. İnşallah bu Ankara'daki siyasi akla da bir hizmet olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Akil İnsanlar Heyeti Elazığ’da

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler