YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aktif Eğitimcilerden 17 Aralık Protestosu

Aktif Eğitimciler sendikası üyeleri ve kalabalık Hizmet harekâtına mensup yaklaşık bin kişilik bir gurup Adliye binası önünde eylem yaptı

Aktif Eğitimcilerden 17 Aralık Protestosu

Aktif Eğitimciler sendikası üyeleri ve kalabalık Hizmet harekâtına mensup yaklaşık bin kişilik bir gurup Adliye binası önünde elerlinde dövizler ve Türk bayrakları ile 14 Aralık operasyonunu protesto ettiler.

Elazığ Adileysi önünde toplanan hizmet harekatı gönüllüleri ile Aktif Eğitimciler sendikası üyeleri 14 Aralık operasyonunu protesto ettiler. Yaklaşık bin kişinin katıldığı protesto gösterisinde sık sık, “Adalet bir gün sana da lazım, zaman burada hırsızlar nerede” sloganları atıldı.

Elazığ Aktif Eğitim sen temsilcisi Mehmet Eşiyok yaptığı basın açıklamasında,”Bu ülkenin okullarında görev yapan, 7 binin üzerinde tecrübeli ve başarılı idareci; siyasal ya da sendikal taassup taşımadığı için, daha yalın bir ifadeyle "yandaş" olmadığı için göstermelik puanlamalarla tasfiye edilmiş durumda.

Baskıcı anlayış Anayasayı ve uluslararası tüm hukuki metinleri hiçe sayarak, milyonlarca öğrencimizin yararlandığı eğitim yuvalarının kapısına kilit vurma arayışında.

Değerli kamuoyu: İstatistikler bir kısım siyasi aktörlerin medyaya yönelik doğrudan ve dolaylı baskıları yüzünden son bir yılda 2 bine yakın gazetecinin işsiz kaldığını söylüyor. Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü verilerine göre, Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında Türkiye, 180 ülke içinde 154. sırayîa gerilemiş durumda.

Öte yandan kamu çalışanları siyasi görüş ya da etnik kökenlerine göre fişleniyor,

Ayrımcılığa tabi tutuluyor, hakları ellerinden alınıyor.

Bütün bu yapılanlar birer utanç ve ibret vesikası olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır.

Ama insanlık onuru, her devirde olduğu gibi, bu devirde de insan hakkı ihlallerine, hukuksuzluklara, baskılara, zorbalıklara, zulümlere karşı direnmeye devam edecek ve eninde sonunda kazanacaktır.

Değerli kamuoyu: Biz de Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, bu onurlu, haklı, vicdanlı mücadelenin daima arkasında ve yanında olacağız. Üyelerimizden ve aziz milletimizden aldığımız güçle gerçekleri korkmadan söyleyecek ve haksızlıklar karşısında asla susmayacağız.

İnancımız gereği çok iyi biliyoruz ki, zulmün ayyuka çıktığı bir yerde, zalimler kadar zulme rıza gösterenler de sorumludur.

Biz babalarımızdan ve dedelerimizden hür ve bağımsız bir Türkiye emanet aldık. Evlatlarımıza ve torunlarımıza da aynı şekilde, hür ve bağımsız bir Türkiye teslim edeceğiz” diye konuştu.

TUTTUĞUNUZ YOL YOL DEĞİL YANLIŞ YOLDASINIZ

Büyük Birlik Partisi il başkanı Av.Selami Ekici’de gurubun eylemine destek verdiklerini belirterek yaptığı konuşmada,” Büyük Birlik Partisi olarak sizin bu haklı davanızda yanınızda olduğumuzu bilmeniz isterim.

Bu sadece zaman gazetesi meselesi değildir. Bu Türkiye’nin sesini kesme meselesidir. Çünkü Güney Doğumuzda Bir Kürdistan Devleti kurulmak isteniyor bu karşı olan olan tüm güçlerde birer birer tavsiye edilmek isteniyor, bunu böyle görmek lazım böyle anlamak lazım. Ben buradan hükümete, Sayın Cumhurbaşkanına seslenmek istiyorum. Tuttuğunuz yol, yol değil yanlış yoldasınız bundan bir an önce dönünüz buradan ikaz etmek istiyorum” dedi.

ELLERİNİ AYAKLARINI BAĞLA YARABBİ

Yapılan konuşmaların ardından yapılan duada içersinde beddualara da protestoya katılanlar hep bir ağızdan amin diyerek karşılık verdiler. Ya ilahi yarabbi o hak hukuk tanımaz, insanlıktan nasipsiz Fiaravun bozuntusu azgın, taşkınların ağızlarına gem vur yarabbim, ellerini ayaklarını bağla yarabbi, beddualarına eyleme katılanlar hep birlikte amin dediler.

Konuşmaların ve duaların ardından gurup sessizce dağıldı.

Ajans23 / A.AKIN

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler