YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aşırı Sıcaklar Ağaçları da Etkiliyor

Elazığ Belediyesi bağlı ekipler, ağaçların ve çiçeklerin sıcaklıklardan etkilenmemesi için bu alanları sulamaya devam ediyor.

Aşırı Sıcaklar Ağaçları da Etkiliyor

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ağaçların ve çiçeklerin sıcaklıklardan etkilenmemesi için bu alanları sulamaya devam ediyor.

Son günlerde aşırı sıcakların yaşanması ve termometrelerin 50 dereceyi bulması vatandaşların yanı sıra, yeşil alanları da olumsuz etkiliyor.

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ağaçların ve çiçeklerin sıcaklıklardan etkilenmemesi için bu alanları aralıksız sulamaya devam ediyor.

Yetkililer bazı ağaçlarda görülen yaprak yanmalarının aşırı sıcaklardan kaynaklandığını ağaçların kurumasının söz konusu olmadığını belirtirken, sadece Akçaağaç türünde görülen bu durumun geçici olduğu açıklandı.

Havaların normale dönmesiyle ağaçların görüntüsünde de önemli oranda değişiklikler olması ve yeşil dokusunun da yeniden oluşması bekleniyor.

Elazığ Belediyesi tarafından, vatandaşların sıcak havalarda en çok kullandığı yerler olan parklarda, şehir merkezinde, bulvar, cadde ve sokaklarda bulunan ağaçlar, gecenin ilerleyen saatlerinde havanın serin olmasıyla birlikte üç günde bir sulanmak suretiyle korunuyor.

Sulama çalışmalarının yanı sıra yeşil alanların bakımı, çiçeklerin sulanması ve yabani otlardan temizlenmesi işlemleri de aralıksız devam ediyor.

Ajans23/Buşra KESKİN

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler