YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Eroğlu: Pkk Kalkınmayı Engelliyor (3)

'SULAMA SAYESİNDE ÇİFTÇİLERİN CEBİNE HER YIL 6 MİLYON LİRA AKIYOR' Tunceli'nin ardından Elazığ'a geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği

Bakan Eroğlu: Pkk Kalkınmayı Engelliyor (3)

'SULAMA SAYESİNDE ÇİFTÇİLERİN CEBİNE HER YIL 6 MİLYON LİRA AKIYOR'
Tunceli'nin ardından Elazığ'a geçen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ziyaret etti. Bakan Eroğlu'nu valilik önünde Vali Oktay Çetin Kaldırım, milletvekilleri Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı ve Metin Bulut ile Belediye başkanı Mücahit Yanılmaz ve partililer karşıladı. Vali Kaldırım'dan il hakkında bilgi alan Bakan Eroğlu, daha sonra açıklamalarda bulundu. Elazığ'da yapımı düşünülen 7 tesisin temelini atmak üzere geldiğini belirten Bakan Eroğlu, "Bugün buraya gelirken Elazığımızın hasretle beklediği 7 tesisin temelini atacağız. 227 milyon TL. Tesiler içerisinde en önemlisi bizim de hasretle beklediğimiz Uluova sulama tesisleri. Bunun dışında daha önce 49 müjde vermiştik. Bunların 28'i bitti, 21'i de inşa halinde, inşallah geri kalanı da bitireceğiz. Eli boş gelmedik, 16 müjde ile geldik. Elazığ yiğitler diyarı, gakgoşlar diyarı, ne gerekiyorsa yapacağız. Bunlardan 6 DSİ müjdesi, 8 orman, 1 doğa koruma ve 1 tane de meteorolojinin müjdesi var. Allah nasip ederse 30 Eylül'de inşaat ihalesinin yapımını planlıyoruz. Elazığ ile gurur duyuyorum her seçimde destan yazıyor, sizlerle gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Hükümetimiz geçen yıl sonuna kadar 12 milyar TL yaptırım yaptı. Yatırımlarda 2 milyar 350 milyon lira ile birinci sırada Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 2'inci sırada biz, 1 milyar 70 milyon lira ile ama bu yatırımlarla önümüzdeki yıllarda birinciliği biz alırız. 4 tane baraj bitirdik, ayrıca 10 bin 610 dekar alan araziyi sulamaya açtık. Bu sulama sayesinde çiftçilerin cebine her yıl 6 milyon lira para akıyor" ifadelerini kullandı.
TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI
Bakan Eroğlu ve beraberindeki genel müdürler, daha sonra temel atma törenlerinin yapılacağı konferans salonuna geçti. Törenden sonra yaptığı konuşmada Bakan Eroğlu, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar, mücadelemiz, güvenlik güçlerimizin mücadelesi devam edecektir. Bunlar dışardan destek alıyorlar. Dışardaki destekçileriyle birlikte, kahruperişan olsunlar, Allah onları kahru perişan etsin. Askerimiz, polisimiz korucumuz, bunların inlerine girerek bunları bertaraf edip, etkisiz hale getirecek. Allah bizimle beraberdir" diye konuştu.
Geceyi Elazığ'da geçirecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yarın sabah kentten ayrılacak.
Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, (DHA)

Bakan Eroğlu: Pkk Kalkınmayı Engelliyor (3)Bakan Eroğlu: Pkk Kalkınmayı Engelliyor (3)Bakan Eroğlu: Pkk Kalkınmayı Engelliyor (3)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler