YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP ve İP’den alternatif cumhuriyet kutlaması

Cumhuriyet Hal Partisi ve İşçi Partisi Elazığ İl Teşkilatları, Öğretmenevi önünde buluşarak alternatif cumhuriyet kutlaması yaptılar.

CHP ve İP’den alternatif cumhuriyet kutlaması

Yaklaşık 200 partilinin ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyerek buluştukları Öğretmenevi önünden “Mustafa kemal’in askerleriyiz” sloganları yükseldi.

İşçi Partisi Elazığ İl Başkanı Bedri Dönertaş; “Cumhuriyetin 91’nci yıldönümünde cumhuriyet cumhuriyet yıkıcılarının; milli devlet milli devlet yıkıcılarının elindedir. İstiklal savaşında Türk milleti cumhuriyeti bölücülüğe karşı birlik, laiklik, vatan, barış ve huzur için kurmuştu.

Cumhuriyet ve milli devlet, milli devlet yıkıcılarının elinde olduğu için ortada ne cumhuriyet, ne milli devlet, ne laiklik, ne de barış ve huzur kalmadı. Cumhuriyetin 91’nci yıldönümünde AKP hükümeti, milleti dağıttı. Milleti etnik guruplara böldü. Toplumu parçaladı. Ülkeyi ortaçağ karanlıklarına hapsetti. Cemaat ve tarikatlara böldü. Ülkemizi eyaletlere bölüyor. AKP-PKK ortaklığı güneydoğuda Amerika’ya bağlı hükümetçikler oluşturuyor. Özerklik inşa edeceğiz diyorlar, Kürdümüzü ikinci sınıf yurttaş durumuna düşürüyorlar. Artık Türkiye’de milli devletimizi koruyacak, cumhuriyetimizi savunacak bir hükümet yoktur.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Ünsal Karatepe ise; “AKP iktidarı gelmeden önce tüm milli ve ulusal bayramlarımız birlik beraberlik içerisinde kutlanıyordu ama ne yazık ki AKP iktidarı döneminde bayramlarımıza yasak geldi. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün heykelinin önüne bir çiçek bırakamıyoruz. Bunu cumhuriyet gençliğine ve cumhuriyet halkına çok gördüler. Bunun için biz CHP, İP ve ADD olarak burada bir alternatif kutlama yaptık ve buluştuk. AKP iktidarı 12 yılda kazanılmış tüm haklarımızı, mallarımızı ve tüm milli duygularımızı bir çizgi çekerek yok etmeye çalışıyor ama sanmasınlar bu yok etme ellerindeki kalemle olmayacak. Şunu çok iyi bilsinler, ellerine kalem veren halk bir gün o kalemi ellerinden alıp elindeki silgiyle bunları tarihten silecekler.” şeklinde konuştu.

Kalabalık partili gurubu, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı alandan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Ajans23 / Arzu AKIN

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler