YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

DHA Elazığ Temsilcisi Gezici, ödülünü aldı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), “29 Geleneksel Yılın Başarılı Gazetecileri Gala Gecesi” Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

DHA Elazığ Temsilcisi Gezici, ödülünü aldı

Ödül töreninde Doğan Haber Ajansı Elazığ Temsilcisi Şahismail Gezici; Gazete Haber Dalı Mansiyon ödülü aldı.

GGC Lokali’nde düzenlenen geceye; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır Valisi M. Cahit Kıraç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Veysi İpek ile Türkiye’nin değişik illerinden gazeteciler cemiyet başkan ve temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel; “Diyarbakır çok güzel bir şehir, bunun değerini çok iyi biliyorsunuz, çok seviyorsunuz ama unutmayın ki biz de en az sizin kadar seviyoruz. TGF bu kentte kuruldu. İsmail Sivri adına GGC’nin ödül töreninden sonra biz de ödüllerimizi takdim etmek istiyoruz.” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak ise; “Bu akşam basın emekçilerinin günü. Bu akşam kalemine, sözüne, emeğine, hakikate, gerçeğe, objektif haberciliğe sahip çıkan çok saygıdeğer basın emekçilerinin akşamı. Çözüm sürecine hepimiz dört elle sarılmalıyız ve barış sürecini ilerletmek için atılması gereken adımları cesurca atmalıyız. Ben meslektaşlarımızın, gazeteci arkadaşlarımızın, basın emekçilerinin bu konuda da üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirecekleri inancımla hepinizi saygıyla selamlıyorum.” şeklinde konuştu.

Gazetecilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç; “özellikle Anadolu’nun ücra köşelerinden Türkiye’nin dört bir tarafından Diyarbakır’ımıza gelen bütün gazetecilere, cemiyet başkanlarımıza hoş geldiniz diyor hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bizim ülkemizin kuruluş felsefesi, insanı yaşat ki, devlet yaşasındır. Dolayısıyla barışa, kardeşliğe bu kadar dayalı bir ülkede çatışmanın, çekişmenin, ölümlerin olmasını anlamak hem mantıksal açıdan mümkün değildir. Hem de inancımız bunu dışlamaktadır. Kamu adına halkın gözü kulağı dili olan tüm basın mensuplarının ülkemiz, dünya için önemli işler yapmış olduğu bilinciyle tüm basın mensuplarını kutluyorum.” diyerek basını çok yakından takip ettiklerini söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ise; “29. kez düzenlenen bu tören kuşkusuz anlamlı. Çünkü çağın, vaktin tanı gazeteciler; bir iltifata mazhar oluyor. Marifet iltifata tabidir, müşterisi olmayan mal zayidir. Çok zor şartlarda, ağır bir baskı, stres ve yük altında ifa edilen gazetecilik görevinin ortaya koyduğu ürünler bir değerlendirmeye tabi tutuluyor ve buna bir ödül deniliyor. Bu arkadaşlarımızın hepsinin bu ödülü fazlasıyla hak ettiğine inanıyorum. Ama onlarla birlikte en az onlar kadar etkisini hisseden ailelerini de tebrik ediyorum.” dedi.

Doğan Haber Ajansı Elazığ Temsilcisi Şahismail Gezici; Gazete Haber Dalı Mansiyon ödülünü Bakan Eker’in elinden aldı.

Ajans23/Buşra KESKİN

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler