YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

EBMC Sarıkamış Şehitlerini unutmadı

EBMC Başkanı Nafiz Koca, Sarıkamış şehitleri hakk’a yürüyüşlerinin 100. Yılında bir anma mesajı yayınladı.‏

EBMC Sarıkamış Şehitlerini unutmadı

EBMC Başkanı Nafiz Koca, Sarıkamış şehitleri hakk’a yürüyüşlerinin 100. Yılında bir anma mesajı yayınladı.‏

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca, yaptığı yazılı açıklamada, yüzyıllar boyunca unutamayacağımız bir hüzün olan Sarıkamış Harekâtı sırasında şehit düşmüş Mehmetçikleri anarak; “Şehitlerimizi Hakk’a yürüyüşlerinin 100. yılında rahmetle ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

Koca açıklamalarında şu ifadelere yer verdi ; Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılı nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yayınlayan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca; “Bir asır önce bugün Sarıkamış'ta 60 bini donarak olmak üzere 78 bin şehit vermiştik. 1914 yılının 15-22 Aralık tarihleri arasında, Sarıkamış yakınındaki Allahuekber dağlarında, Kars'ı Ruslardan geri almak için harekata katılan 60 bin asker donarak öldü. Başkumandan vekili Enver Paşa büyük bir güçle, Rusları hiç beklemedikleri bir yerden, Allahuekber dağlarından aşarak vurmayı ve Kars'ı yeniden vatan topraklarına katmayı hedeflemişti. Allahuekber dağlarının yer yer 2-3 bin rakımlı geçitlerinde ısı sıfırın altında 30 dereceye kadar düşüyordu. Türk askerlerinin büyük bölümü ise çölden gelmişti ve üzerlerinde yazlık üniformalar vardı. Allahuekber dağları, 37 bin şehit verilerek aşıldı ve Sarıkamış kuşatıldı. Sarıkamış kuşatma harekatı aşırı soğuk ve açlık yüzünden, hedef ele geçirilemeden, 5 Ocak 1915'de sona erdi.” dedi.

YÜCE ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

100 yıl önce bugün 22 Aralık 1914'te bir ülküyü gerçekleştirmek için, kara inat yürüyen yiğit Anadolu insanlarının Allahu Ekber nidası ile Allahu Ekber Dağları'nda Sarıkamış'ta -40 derecede, 1.5 metre karda, zemheri soğukta, ayaz gecelerde sessizce ölüme yürüdüklerini hatırlatan EBMC Başkanı Nafiz Koca; “Bir günlük aşları 'yağsız kavrulmuş buğday' en lüks içecekleri 'şekersiz üzüm hoşafı' idi. Kalplerindeki ulvi vatan sevgisiyle, topraktan önce kara gömüldüler. Şehit düşen askerler baharda karların erimesiyle bozkırın ortasında kardelen çiçekleri gibi açıyorlardı. Büyük Türkistan davasının yiğit evladı şehit Enver Bey ülkün ülkümüzdür, sen hayaller kurmaya devam et Enver Bey. Biz yine ölürüz Sarıkamış dağlarında. Sarıkamış’ta vatan toprağını korumak için canını veren şehitlerimize şükran borcumuz vardır. Şehitlerimizi Hakk’a yürüyüşlerinin 100. yılında rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum. " dedi.

Ajans23/Arzu AKIN

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler