YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ fotoğraf festivali projesi

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen Elazığ Fotoğraf Festivali Projesinde sona yaklaşıldığı açıklandı.

Elazığ fotoğraf festivali projesi

Proje hakkında yazılı bir açıklamada bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, “Elazığ ilimizin doğal, kültürel, tarihi ve kentsel güzelliklerinin ve değerlerinin tanıtılması amacıyla gerçekleştirdiğimiz Fotoğraf Festivali projesinde sona yaklaşılıyor. Proje, Fırat Üniversitesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, İl Özel İdaresi ve Elazığ Fotoğraf Amatörleri Derneği ortaklığında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce gerçekleştirilmektedir.

Fotofest Projesi kapsamında bu güne kadar 4 tematik gezi ve yabancı fotoğraf sanatçılarının katıldığı 3 günlük foto maraton gerçekleştirilmiştir. www.elazigfotofest.net adıyla bir web sitesi olan projemiz kapsamında tematik gezilerimiz, Harput ve ilçelerimize gidilerek buraların tarihi ve doğal güzelliklerinin çekimleri yapılmıştır. Bu çekimlere il içi ve il dışından fotoğrafçılar katılmıştır.

Yurt dışı yabancılar etabı için yapılan programlar kapsamında yabancı fotoğraf sanatçıları ilimize gelerek 3 günlük foto maraton düzenlenmiştir. Bu etkinliklere; Vee Speers (Avusturalya ) Ella Matjias (Fransa) Yvonne de Roza (İngiltere) Deniş Noe (Belçika) Gregory Dziedzic (Fransa) ve ülkemizin değişik illerinden çok sayıda fotoğraf sanatçıları katılmıştır.

Elazığ Fotoğraf Festivali Projesi kapsamında yapılan ödüllü fotoğraf yarışması için 5 yerli 2 yabancı olmak üzere 7 kişilik jüri belirlenmiştir. Bu isimler; Prof.Dr. Nurullah Genç, Prof.Dr. Özer Kanburoğlu Doç. Dr. Ertuğrul Algan, Fotoğraf sanatçısı Murat Gür, Fotoğraf Sanatçısı Orhan Durgut. Yabancı Jüri Üyeleri; Dr. Attila Nagy (Macaristan), Andrey Baskakov (Rusya).

İlgi duyan tüm insanların katılabileceği ödüllü fotoğraf yarışmasına müracaatlar başlamıştır. Bu güne kadar ülkemizde verilen en yüksek meblağ olan 15.000 TL, 10.000 TL, 5.000 TL ve 5 adet 1.000 TL mansiyon ödülleri verilecektir.

Yarışmaya katılmak isteyenler 03 Ekim 2012 tarihine kadar posta ile veya şahsen başvurularını Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler