YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ İstanbul’da Vitrine Çıkıyor

Elazığ 4-7 Eylül tarihlerinde Eyüp’te, Eyüp Sultan Hazretlerinin manevi gölgesinde Feshane’de olacak.

Elazığ İstanbul’da Vitrine Çıkıyor

Adına tanıtım günleri dense de şehrin ekonomik, sosyal ve diğer alanlarında gelişmesinde sıçrama tahtası olabilecek etkinliklerin en önemli ayağı olan “Elazığ Tanıtım Günlerine” az bir süre kaldı.

Elazığ 4-7 Eylül tarihlerinde Eyüp’te, Eyüp Sultan Hazretlerinin manevi gölgesinde Feshane’de olacak.

İşte bu kapsamda bir açıklama yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 15 milyonluk nüfusu ile ekonomi, ticaret, sanayi, üretim, pazarlama ve lojistik merkezi olan ekonomin başkenti, paranın, ticaretin ve üretimin üssü olan İstanbul’u iyi değerlendirmek gerektiğini ifade etti.

Başka illerin başarıları ile değil kendi başarılarımızla kendimizden söz ettirmeliyiz diyen Başkan Mücahit Yanılmaz buna “öğrenilmiş çaresizlik” örneğini vererek şunları söyledi.

“İlgili firmalar ve üreticiler sadece oraya götürdükleri ürünleri tanıtmak ve satmakla yetinmemeli.

Stantlarına gelen her insana, sonrasında da kendilerine ulaşabilecekleri broşür, katalog ya da hiç olmazsa kartvizitini sunmalıdır. Kendileri satış yaparken, diğer insanlara ürünün sunumunu yapabilecek profesyonel tanıtım uzmanlarından destek almalılar.

Ticari ilişkilerde en önemli faktör olan “güven” konusunda da karşı tarafta olumsuz intibalar uyandıracak tutumlardan kaçınılmalıdır. Bu etkinliği sadece 3-4 günlük şenlik ve hemşerilerle buluşma ritüelleri olarak görmek doğru olmaz.”

Feshane’de düzenlenecek etkinliğin detayları hakkında bilgi veren Başkan Mücahit Yanılmaz şunları söyledi:

“Feshane Etkinliği, Elazığlı hemşerilerimizin dışında yüz binlerin buluşacağı, şehirden neşet eden her türlü sanayi, gıda, deniz ürünleri, tarımsal ürünler, süt ürünleri, özgün üretim ve bizi yansıtan sosyal, kültürel ve sanatsal ürünlerin görücüye çıkacağı ve ticari bağlantıların yapılacağı bir zemin olmalıdır.

Bunun başarılacağına inanıyoruz. Şehirdeki İstanbul hazırlıkları da bunu gösteriyor. Organizasyonun hiçbir ticari gayesi olmayan Elazığ Dernekler Federasyonu tarafından düzenleniyor olması önemli bir şans.

Bu samimi gayretlerin hepsi elbette ki Elazığ için, Elazığ’ın ekonomik anlamda bir sıçrama yakalaması ve hak ettiği noktaya gelmesi için. Yürekler bu kez yine ama çok daha farklı şekilde Elazığ için ve toplu atıyor.

Zira artık “tanıtım” dönemi bitmeli, ürettiklerimiz ve markalaştırdıklarımızla “pazarlama ağı”nın oluşturulması safhasına geçmeliyiz. Feshane Günleri bunun önemli bir adımı olacaktır.

ELAZIĞ BELEDİYESİ BU ORGANİSYONUN NERESİNDE

Elazığ Belediyesi’nin etkiliğin düzenlenmesindeki rolüne de değinen Başkan Mücahit Yanılmaz, Belediyenin, etkinliği hem ekonomik bir açılım sağlamak hem de kültür, sanat, turizm alanında gelinen noktayı İstanbul’a taşımak gibi bir misyon üstlendiğine dikkati çekti.

“Elazığ Belediyesi olarak bilindik ve klasik belediyecilik hizmetlerini yanında şehrin tanıtımına ve ekonomik yönden kalkınmasına da özel bir önem veriyoruz. Bu sebeple bu organizasyonun tam ortasındayız.

Elazığ’da yapılan toplantılar ile İstanbul’da yapılan toplantılara katılmış olduk.

Bu etkinliğin şehrin tüm yönlerinin tanıtımına ve ekonomik olarak geri dönüşümüne katkı sağlayacak tüm yapılanlara destek olduk.

BELEDİYE HANGİ HAZIRLIKLARLA GİDİYOR

Belediyemiz, bu etkinliği hem ekonomik bir açılım sağlamak hem de kültür, sanat, turizm, el sanatları ile şehircilik alanında geldiğimiz noktayı İstanbul’a taşımak gibi bir misyonu yerine getirmek adına önemli hazırlıklar yaptı.

Öncelikle Tanıtım günlerinin tanıtımın en etkin bir şekilde hem şehrimizde hem de Elazığ’da duyurusunun sağlanması için bilboard çalışmaları gerçekleştirdik. Bu hafta içinde yaptığımız bilboard sayısını bugünden itibaren artıyoruz.

Elazığ Belediyesi olarak ilimizdeki protokol üyeleri, daire müdürleri, STK Başkanları, sendikalar, medya, siyasi parti temsilcilerine davetiye gönderdik. Yine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile tüm ilçe belediye başkanlarına, İstanbul bürokrasisine, Elazığ derneklerine, Elazığlı işadamlarımıza özel davetiyelerini gönderdik.

Elazığ Belediyesi olarak İstanbul’a Elazığ’ın kültürünü, sanatını, folklorunu, yöresel ürünlerini omuzladık ve götürüyoruz. Hemşerilerimize yöresel şaheserimiz olan orciğimizle gidiyoruz, Ağın leblebimizle gidiyoruz, badem şekerimiz, çedene kahvemiz ve her şeyden önemlisi de kürsübaşı koromuzla gidiyoruz.

Bunlarla birlikte belediyecilik hizmetlerimizi, anlatan belgeseller ve şehrin genel tanıtımını yapan görsellerle gidiyoruz.

Tanıtım günlerinin misafir odası belediyemizin standı olacak. Bizler hemşerilerimize ikramlarımızla, musikimizle, o güne özel armağanlarımızla ev sahipliği yapacağız.”

Başkan Mücahit yanılmaz, tanıtım günlerine katılan herkese teşekkür ederek, etkinliğin kente bir atılım yaşatmasını ve kabuğunu kırarak markalaşma sürecini başlatmasını diledi.

“Tüm bu çalışmalar Elazığımız için. Zira bu şehir bizim sevdamız. Bu şehir bizim doğduğumuz şehir. Daha çok kalkınması ve gelişmesi adına her bir fert, her bir işadamı ve her bir kamu görevlisi ile biz seçilmişlerin en önemli görevlerinden biri de şehrimiz adına çalışmalar yapmaktır.

Ben tanıtım günlerine katılarak bir sıçrama yapma cesaretini ve özgüvenini gerçekleştiren iş adamlarımıza, üreticilerimize, kamu kurum ve kuruluşları ile ilçe kaymakamlık ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum.

İnanıyorum ki bu etkinlikler şehrimize de atılımı yaşatır, bir kabuğunu kırarak markalaşma sürecini başlatır.”

Ajans23/Buşra KESKİN

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler