YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ Kamuoyu bu cevapları bekliyor

Gazeteci-Yazar Hakan ESEN geçtiğimiz gün Elazığa gelen Tanju ÇOLAK'ın Elazığa geliş nedenlerini kamuoyu gibi kendisininde merak ettiğini söyledi.

Elazığ Kamuoyu bu cevapları bekliyor

Gazeteci-Yazar Hakan ESEN geçtiğimiz gün Elazığ’a gelen Tanju ÇOLAK ve ekibinin Elazığ’a gelişinin nedenlerini kamuoyu gibi kendisinin de merak ettiğini vurgulayarak on soruda aramaya çalıştı.

Geçtiğimiz günlerde bir proje kapsamında Elazığ’a gelen Tanju Çolak ve ekibinin ne amaçla Elazığ’a geldiğini 10 soruda araştıran Gazeteci Yazar Hakan ESEN, konuyu köşesine taşımış gerek kamuoyunun dikkatine sunmak gerekse bilgilendirmek amacıyla kaleme almıştı.

Gazeteci-Yazar Hakan Esen’in Köşesinde vurgulamak istediği konuyu Habercilik sorumluluğumuz açısında bizlerde kamuoyunun dikkatine sunmak amacıyla tekrar yayınlama gereği duyduk.

İşte Gazeteci-Yazar Hakan ESEN’in Köşe Yazısı

Basından haberdar olduğumuz üzere. Tanju Çolak ve arkadaşlarının Elazığ’a bir proje kapsamında gelişleri ve burada ki aktivitelerine nasıl bir isim konulacağını ben bilemiyorum. Nedenlerini niçinlerini bir kenara bırakarak, bu organizasyonun altında Devletin bakanlığının olması ve ciddi paralar harcanması bu manada olayı daha bir ilginç hale sokmaktadır.

Anlayabildiğim kadarıyla Tanju Çolak ve ekipteki diğer kişiler uzun bir süredir Doğu-Güneydoğu Anadolu’daki pek çok il ve ilçeleri ziyaret ederek bu kapsamda bütün iyi niyetlerini ortaya koymuşlardır(!) Buna bir itirazımın olduğunu söyleyemem elbette, ancak şimdi kafamıza takılan bazı sualleri bu projeye destek vererek bizlerin ceplerinden hala bir takım reklam kokan ataklara kalkışanlara soralım istiyorum.

1-Bu ziyaretlerin ve projenin amacı nedir?

2-Nasıl ve hangi anlamda Türk futboluna ve sosyal hayata bir katkı sağlamaktadır?

3-Eskiden sömürge Ülkelerine yapılan ziyaretleri anımsatan bu nevi faaliyetler bölge gençlerine sportif ve sosyo-psikolojik açıdan fayda temin edecek midir?

4-Tanju Çolak ve ekibi, buralarda kalıcı olarak bir yıl bu hizmetle vazife yapacaklarını ilan edebilirler mi?

5-Eskiden bu kabil şeylerin bir manası ve gayesi olabilirdi ancak, iletişim ve enformasyon çağında yapılan bu rezaletler bölge insanına hakaretten maada hangi gayeyi gütmektedir?

6-İstanbul ağırlıklı TFF ve diğer unsurların, Doğu-Güneydoğu Anadolu’daki faaliyetleri periyodik olarak varmıdır? Ve en son hangi doğulu çalıştırıcı TFF bünyesinde görevlendirilmiş veya Milli bir müsabaka hangi tarihte buralarda düzenlenmiştir?

7-Yine Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan bir Teknik adamın çıkmaması, TFF nezdinde buralardan herhangi bir Antrenöre görev verilmemesi, Doğudakilerin zekâ problemlerine mi, yoksa ‘’oligarşik bir avuç İstanbul Futbol hegemonyasına mı’’işaret etmektedir.

8-Üç büyük kulüpte futbol oynamak daha sonrasında Türkiye’de basın-medya ve TFF tarlalarındaki mahsullere çok daha yakın olmayı otomatik olarak belirlerken, aynı zevatın bir günlüğüne buralara gelerek ‘’işte biz geldik bakın sizlerle beraberiz’’masallarına inanacak aklı başında kaç kişi kalmıştır bu Ülkede?

9-Diyelim ki Futbol adına değil, sosyal barışın tesisi için arkadaşlar buralara gelmiş olsunlar! Günübirlik gelip gidişlerin psikolojik olarak buradaki gençlere herhangi bir faydası varmı dır?, yoksa daha büyük yıkımlara ve nimetlere olan uzaklıkları anlayarak gelecekten umudunu kesen nice genç dimağlara haksızlık mıdır bu yapılanlar?

10- Bu zarif ekip(!) neden ve hangi bahanelerle Doğu Anadolu’nun PTT ligindeki tek temsilcisini yani Elazığ sporumuzu ziyaret etmeye bile tenezzül etmemişlerdir? Amaçlarının gençleri spora ve dolayısıyla sosyal barışa katkı sağlamaya dönük olduğuna inanmak istediğimiz bu gurubun, daha süper ligden yeni düşerek futbolda bölgedeki tek marka olmasını bile ıskalayarak ısrarlara rağmen’’programda yok’’diyerek kulübümüzü ziyaret etmemeleri, siz göre nasıl algılanmalı bilemem ancak, bana göre samimiyetlerini ele verir nitelikte bir densizlikten başka bir şey değildir:

Bu soruları uzatıp yüzlercesini yöneltebiliriz aslında malum kişilere, ancak buna gerek duymadan şimdilik bu kadarıyla iktifa ederken, halkımızın ve ilgili sorumlu sorumsuzların buna azami dikkat edecekleri yerde şöhret budalalığıyla dolu birikimlerini, Devletin kesesinden gönüllü olarak yalakalık tadında zuhur ettirmeleri bildiğimiz kompleksli memur zihniyetinin yeni versiyonları olarak ortadadır.

Elazığspor BJK’ ya gel bizim şehrimizde oyna derken maçlarını, neden TFF devreye girmeyip de asıl sosyal barışa hizmet edecek bu girişimleri görmezden gelmiştir.

Asıl ve kalıcı Doğu-Batı denklemindeki bilinmezlerin bu tür pratiklerle çözüleceğini bilerek buna göz kapatan TFF yetkilileri, Türk futbolundan ve sosyal barıştan ziyade kendi reklamlarını, hemde doğudaki taşeronları aracılıklarıyla ifa etmektedirler. Bildiğiniz gibi Beşiktaş Futbol takımı böylesi bir zaman ve zeminde, buraya gelerek bu yapılanların çok üzerinde bir katkıyla Doğu-Batı buluşmasını sağlayabilir vede siyaseten Hükümetlerin aciz kaldığı bir takım sorunları izole edebilirdi. İşte dediğim gibi, amaç gerçekten sosyolojik ve sportif olarak buralara tesir edecek projeler değildir. İş olsun torba dolsun kabilinden yapılan bu sömürgeci anlayışlar, bilinki doğuluları incitmekte ve bunun yerine daha akıllı ve bura insanını daha verimli hale getirecek projeler sunulmalı ve uygulanmalıdır.

Bunlar neler midir diye sorarsanız çok yazdım çizdim ama yine aynı konuya durum gereği zaman zaman değineceğimden eminim. Zira buraların insanlarını bu kadar hafife almanın ve elma şekerleriyle kandırabilmenin ne demek olduğunu belki içerideki taşeronlar anlamayabilirler ama ben ve benim gibi düşünen pek çok insan, bunu bilmekteler ve içimiz acımaktadır vesselam!

Ajans23 / Arzu AKIN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler