YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ Sahur Halayı Guinness Rekorlar Kitabı Adayı

Bilal Çoban klarnet ile sahura kalkma geleneğini Guinness Rekorlar Kitabına girmesi için başvuru yaptı.

Elazığ Sahur Halayı Guinness Rekorlar Kitabı Adayı

Elazığ Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Doç. Dr. Bilal Çoban Elazığ'da yıllardan beri süre gelen davul ve klarnet ile sahura kalkma geleneğini Guinness Rekorlar Kitabına girmesi için başvuru yaptı.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Doç. Dr. Bilal Çoban ; Diğer illerden farklı olarak davulun yanında klarnet çalınarak sahura kaldırılan Elazığ’da, mahalleleri gezen davulcu ve klarnetçinin önünü kesen çocuklar, gençler ve yaşlılar, yöresel ezgilerin çalınmasıyla halaylar oynandığını,halaylara kimi zaman orta yaşlılar ve çocuklar da eşlik etmekte, yaşanan bu sevinç ve coşkuya balkonlardan gençleri izleyen vatandaşlar da ortak olduğunu dile getirerek bu güzel geleneğin devam ettirilmesi amacı ile 27 Temmuz 2014 tarihindeki son sahur günü, Elazığlı gençlerin katılımı ile bir SAHUR HALAYI organizasyonu yapmak isteklerini ifade etti.

Çoban; Her Mahalleden, her İlçeden ve her Beldeden katılımın sağlanacağı organizasyonda, Elazığ Dik Halayı oyunu oynatılacak ve halayın birlik, kardeşlik ve bütünlük halayı olarak anılması sağlanacağını ve 1023 kişinin katılımı ile yapılacak Sahur Halayı Organizasyonu için, Guinness Rekorlar Kitabına girmesi için başvuru Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanlığı tarafından yapıldığını ifade etti.

Muhabir/Arzu Akın

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler