YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ'da 38. Turizm Haftası Kutlanıyor

15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası 38. Yılını kutluyor.

Elazığ'da 38. Turizm Haftası Kutlanıyor

Toplumda turizm konusunda toplumsal farkındalığı artırmak, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl gerçekleştirilen Turizm Haftası'nın 38. Yılı kutlamaları başladı.

Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler Vilayet önünde Atatürk anıtına bırakılan çelenk sunumunun ardından Öğretmen evi önünde halka Elazığ’ı tanıtıcı materyallerin dağıtımı ve Elazığ halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi.

Türkiye’de hızla gelişmekte olan hizmet sektörleri arasında yer alan Turizm konusunda açıklamalarda bulunan Elazığ Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk; “38. Turizm Haftası vesilesiyle ilimizin turizmini toplumun her kesimine duyurabilmek ve değerlendirilmemiş olan turizm potansiyeline işlev kazandırılması amacıyla tertip komitesi olarak bir il programı hazırladık” dedi.

Hafta boyunca sürecek olan bütün programlara herkesin katılmasını arzuladıklarını belirten Öztürk; “Elazığ’ın kültür turizm yönünden en önemli potansiyeli olan Kürsübaşı Geleneği dünya kültür mirası listesine kazandırılmış, Harput; Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü’nün destinasyona alınmış, Hazar gölü Avrupa Seçkin Destinasyonları arasına alınmış, Harput’ta türbeler tamamen restore edilmiş, Harput kalesi onarılmış bilimsel kazılar yapılmış, Müze modern bir çehreye kavuşturulmuş, Hazar gölü arıtma tesisleri çalışmaya hazır hale getirilmiş, ilimizin tanıtımı için fuarlara katınılmış, 50 binden fazla doküman ve tanıtıcı materyal dağıtılmış, 675 km2 lik alan Fırat Havzası Kültür Turizm Koruma Gelişme Belgeli Tesislerimizin sayısı hızla artmaya başlamıştır.

Elazığ da sivil toplum kuruluşları, diğer kamu kurulumları, turim sektörü temsilcileri ile iş birliği içerisinde daha güzel işler başaracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Ajans23/Buşra KESKİN

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler