YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ'da "Bakanlık-Üniversite-Sanayi İşbirliği" Paneli Düzenlendi

Elazığ'da "Bakanlık-Üniversite-Sanayi İşbirliği" paneli düzenlendi.

Elazığ'da "Bakanlık-Üniversite-Sanayi İşbirliği" paneli düzenlendi.

Elazığ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından Fırat Üniversitesi (FÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından sunulan hibe ve destek programları tanıtıldı.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, panelde yaptığı konuşmada, üniversitelerde eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanında toplum ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla teknoloji transfer mekanizmalarının geliştirilmesinin dünyada vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirtti.

Bu mekanizmanın en önemli araçlarından birinin üniversite-sanayi işbirliği olduğunu vurgulayan Demirdağ, sanayi sektörünün teknoloji ithal eden ve kullanan bir yapıdan ziyade teknoloji üreten ve rekabet gücü yüksek olan ürünleri ihraç eden bir yapıya bürünmesinin ancak üniversitelerin raflarında arşivlenen bilgiyi etkin bir iş gücü çerçevesinde kullanmakla mümkün olacağını vurguladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Karagüzel ise bilgi birikimini üretime dönüştürmenin en önemli araçlarından birinin üniversite sanayi işbirliği olduğunu kaydetti.

Yapılan işbirliğinde amacın, bilginin, sermayenin ve nitelikli iş gücünün bir araya getirilerek teknoloji yoğunluklu üretim sistemleri geliştirmek olduğunun altını çizen Karagüzel, şunları söyledi:

"Bakanlığımız üniversite sanayi işbirliğinin kurulmasını sağlayarak üniversitelerimizde yapılan bilimsel çalışmaların ticarileştirilerek ülkemizde yüksek katma değer oluşturacak, ülkemizin uluslararası pazarlardaki rekabet gücünün artmasına katkı sağlayacak yeni ürünlerin geliştirilmesini ve mevcut ürünlerde yenilik yapılmasına yönelik ARGE, destek ve hibe programlarını yürütmektedir."

Panelde, Türk Patent Enstitüsü Patent Uzmanı Hakan Bayram, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Adnan Selçuk Erginöz, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Ömer Erdoğan ve Fırat Teknokent Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın konuşma yaptı.

Panele, Elazığ Valisi Muammer Erol, FÜ öğretim üyeleri, iş adamları ve öğrenciler katıldı.

Muhabir: İsmail Şen / Emrah Gökmen

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler