YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ'da İlköğretim Haftası Kutlamaları

2014-2015 Eğitim öğretim yılının açıl töreni ve” İlköğretim Haftası Kutlama Programı” bugün Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Elazığ'da İlköğretim Haftası Kutlamaları

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş, protokol üyeleri, eğitim yöneticileri, öğretmen, veli ve öğrencilerin katıldığı kutlama programı yapıldı.

Program öncesinde öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan il protokolü daha sonra programın yapılacağı salona geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan kutlama programının açılış konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş yaptığı konuşmada; “İlimizde 2014 yılı içerisinde 29 noktada okul, lojman ve çok amaçlı salon gibi inşaatlarımız devam etmiş, bu yatırımlarımızın yarısı tamamlanmış, 8 işimiz de 2015 yılında tamamlanacaktır. 2014 yılı içerisinde şu ana kadar 14 okulumuz hizmete açılmıştır.

2014-2015 eğitim öğretim yılı başında toplamda 523 okul, 6868 öğretmen ve 123.454 öğrenci ile eğitim öğretim yılına başlamış bulunmaktayız.

Yeni açılan okullarımızla birlikte derslik başına düşen öğrenci sayılarında da gözle görülür bir düşüş olacak, öğrencilerimizin daha rahat ve sağlıklı eğitim ortamlarında eğitim görmeleri sağlanmaya çalışılacaktır.

Geleceğimiz olan çocuklarımızı, ülkemizin ihtiyacı olan eğitimli insan gücü özelliklerine uygun olarak yetiştirmek için tüm imkânlarımızı sizlere sunma çabası içindeyiz. Eğitim faaliyetleri içerisinde vazgeçilmez bir unsur olan başta öğretmenlerimiz, eğitim yöneticilerimiz ve velilerimize şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.

Sevgili Öğrenciler; Sizler geleceğimizin teminatı olan en değerli varlıklarımızsınız. Ülkemizi yarınlara taşıyacak, daha güçlü ve daha müreffeh bir Türkiye’nin temel taşlarını atacak olan sevgili yavrularımızsınız. Şunu unutmayın ki, sizler bu ülkenin mirasçıları değil asıl sahiplerisiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta sevgili öğrencilerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasının İlköğretim Haftası’nı kutluyor, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının ilimiz ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak’ta yaptığı konuşmada özellikle öğrencilerimizin coşkusunun kendisini fazlası ile mutlu ettiğini ifade ederek; “Biz devlet olarak öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim görebilmeleri amacıyla bütün imkânlarımızı onların hizmetine sunma, bütün fiziki ve diğer kaynaklarımızı onların emrine verme, kullanımlarına sunma görevi ile mükellefiz. Ancak öğrencilerimizden isteğimiz, hem 2023 yılı hedeflerine, hem de 2071 yılı hedeflerine ulaşabilmek için, çağın gerektirdiği çetin rekabet koşullarına şimdiden hazırlanmaya başlamalarıdır. Bunun içinde öğrencilerimizin öncelikle araştırmacı olması, kendilerine sunulan bütün bilgileri sorgulayabilen, büyük düşünebilen, düşüncelerini özgüvenle ifade edebilen ve ifade ettiklerini de yine özgüvenle yerine getirebilen insanlar olarak yetişmesi lazımdır.

Bunu sağlayacak olan da şu an da onları adeta bir hamur gibi yoğuran öğretmen kardeşlerimizdir. Bir ilde, bir şehirde görevini en iyi şekilde yerine getiren bir öğretmen bir validen çok daha fazla hizmet edebilen bir konumdadır. Dolayısıyla 'Elleri öpülesi öğretmenler' ifadesi çok doğru bir ifadedir.

Büyük milletleri yetiştiren ve onlara yön veren öğretmenlerdir. Öğretmenlerimizin yeni dünyanın zorluklarına ve çetin rekabet koşullarına uygun olarak öğrencilerimizi eğiteceklerine ve onları içinde yaşayacakları yeni şartlara göre yetiştireceklerine yürekten inanıyorum.

Bu yıldan başlayarak, 21 Yüzyılın gereklerine en iyi şekilde hazırlanan yavrularımızı yetiştirmek üzere çok önemli bir dönüşümü, değişimi başlatacağız. Bunun hayata geçebilmesini sağlayacak olan en üstteki yöneticiden, bu hizmeti alan yavrularımıza ve bize en kıymetli varlıklarını emanet eden velilerimize kadar hepimize yeni bir düşünce ve yeni bir paradigmayla, 21.Yüzyıla hazırlık misyonuyla bir değişim gerekmektedir.

Bu değişimin hep beraber bugünkü heyecan ile ve büyük bir gayretle gerçekleşeceğine inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün kardeşlerimizin, yavrularımızın, öğretmenlerimizin, velilerimizin, Elazığlı hemşerilerimin İlk Öğretim Haftasını Kutluyor, 2 gün önce başlayan eğitim öğretim yılının hepimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Size olan güvenimi ve inancımı bir kez daha ifade etmek istiyorum” dedi.

İlköğretim Haftası Kutlama Programı konuşmaların ardından halk oyunları gösterileri, şiir dinletisi ve öğrenci korusunun verdiği mini konser ile son buldu.

Ajans23/Buşra KESKİN

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler