YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ'da Kalbi Boynunda Olan Buzağı Doğdu

Elazığ'ın Maden ilçesinde kalbi boynunda olan buzağı dünyaya geldi.

Elazığ'ın Maden ilçesinde kalbi boynunda olan buzağı dünyaya geldi.

İlçeye bağlı Çitli köyünde yaşayan Turan Çiçek'e ait inek, 10 gün önce buzağıladı. Buzağının doğduktan sonra boyun kısmında oluşan bir şişliğin hareket ettiğini gören Çiçek, bunu veteriner hekime bildirdi.

Maden'de görev yapan veteriner hekim Emre Yalçın tarafından muayene edilen buzağının kalbinin boynunda olduğu belirlendi.

Fırat Üniversitesi (FÜ) Veteriner Fakültesi Patoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yesari Eröksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kalbin göğüs boşluğu dışında boyun, göğüs ve karın bölgesinde de oluşabildiğini ifade etti.

Bu tarz vakaların insanlarda milyonda 7,9, hayvanlarda ise bu oranın daha altında görüldüğünü belirten Eröksüz, "Bu şekilde dünyaya gelen hayvanlar, 3 dakika ile 2 yıl arasında yaşıyor. Boyun bölgesinde görülen vakalar, diğer bölgelere göre daha uzun yaşıyor" dedi.

Buzağının, FÜ Veteriner Fakültesi'nde inceleneceği öğrenildi.

Muhabir: Yılmaz Kırtay - Bestami Bodruk

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler