YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ’da Kobani Kutlaması

Elazığ’da bir gurup Hozat garajından bir araya gelerek Kobani’nin YPG güçlerinin eline geçmesini halaylar çekerek kutladılar.

Elazığ’da Kobani Kutlaması

Elazığ’da bir gurup Hozat garajından bir araya gelerek Kobani’nin YPG güçlerinin eline geçmesini halaylar çekerek kutladılar.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani, 134 gün süren savaşın ardından IŞİD militanlarının püskürtülmesiyle YPG kontrolüne geçmesinin ardından Elazığ Demokratik Haklar Partililer halaylar çekerek kutlama yaptılar.

Elazığ’da 150–200 kişilik bir gurup Hozat garajından Kobani’den IŞİD’in çıkarılışını halaylar çekerek kutladılar.

Kobani’nin Kürt güçlerinin eline geçtiği yolunda gelen haberler üzerine, Elazığ’da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) binası önünde toplanmaya başlayan bir grup, halaylar çekerek, kutlama yaptı.

Suriye’nin Kobani bölgesinde 134 gündür Kürt güçleri ile IŞİD arasında çatışmalar sürerken, dün bölgeden IŞİD’e ağır kayıp verildiğine yönelik haberlerin gelmesi üzerine bir grup DBP’li, Elazığ’daki parti binası önünde toplanarak, kutlama yaptı. Gurup, Davul Zurna çalarak Kürtçe şarkılar eşliğinde saatlerce halaylar çekip, sık sık sloganlar aratarak kutlama yaptılar.

Hozat garajındaki kutlamaya DBP eş başkanı Baki Acar, HDK eş başkanı Yunus Güneş, EMEP il başkanı Murat Zülfikar, Eski Bdp il başkanı Turan Çelik, Kesk’e bağlı sendika başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Gurup içinde bazı kişilerin Abdullah Öcalan posterleri açarak halayla eşlik ettiler.

Kutlamaların uzamasının ardından güvenlik güçleri ile partililer arsında sert tartışmalar yaşandı. Guru kutlamalarını gece Hicret mahallesinde sürdüreceğini açıklayarak dağıldı.

Ajans23 / A.AKIN

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler