YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ'da Öcalan için imza kampanyası

Demokratik Bölgeler Partisi Elazığ il teşkilatı Abdullah Öcalan için imza kampanyası başlattığını duyurdu.

Elazığ'da Öcalan için imza kampanyası

Demokratik Bölgeler Partisi Elazığ il teşkilatı Abdullah Öcalan için imza kampanyası başlattığını duyurdu.

Elazığ Hozat garajında bir araya gelen Demokratik Bölgeler Partisi Elazığ il teşkilatı üyeleri imza kampanyası yürüttükleri sırada göz altına lana arkadaşlarının olduğunu ve bu kampanyayı bu günden itibaren dah da güçlendirerek her platforma taşıyacaklarını vurguladılar.

HDK Elazığ Eş Başkanı Yunus Güneş, BDP Elazığ eski il başkanı Turan Çelik ve EMEK Partisi Elazığ Eş Başkanı Murat Zülfikar’ın da destek verdiği basın açıklaması sırasında bir açıklama yapan DBP Eş Başkanı Baki Acar, “Kan dökülmesini istememek suç ise, Biz bu suçu burada hepinizin gözü önünde bir kez daha işliyoruz ve kendimizi üzerinden tekrar bir suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

Acar konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bu gün Kürt halk önderi Abdullah Öcalan için imza kampanyasını yürüten arkadaşlarımız polis tarafından gözaltına alındı. Çalışma yürüttükleri mahallelerde şikâyet üzerine gözaltına alınan arkadaşlarımız ifadelerinden sonra serbest bırakıldılar. Bu sebepten dolayı yarın basın açıklaması yapılacak.

Yaklaşık 1.5 yıldır bu ülkede gerek Türkiye gerekse Kürdistan da süren ciddi bir imza kampanyası devam etmektedir. Bu imza kampanyası yaklaşık 30 yıldır bu coğrafyada süren savaşın, akan kanın durdurulmasının yönelik bir demokrasi, insan ve kamuoyu eylemidir. Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan olmak üzere tüm siyasal tutsakların ve yürümekte olan barış ve müzakerenin sirayeti için en başta Kürt halkının irade olarak muhatap olarak sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve siyasal tutukluların özgürlüğüne dönük bir kampanyadır. Bu kampanyayı sade ve sadece siyasal partiler başlatmadı. 1.5 yıl önce bu ülkenin güzide insanları bu kampanyanın startını verdiler. Biz Demokratik Bölgeler Partisi olarak bu kampanyanın anlamını bu ülke bu coğrafya için ne anlama geldiğinin önemini kavradığımız için kendimizi bu kampanyadan yana olduğumuzu ilan ettik.

Bunun yanında birçok demokratik kuruluş, siyasi partiler, bireyler bu ülkenin barıştan ve özgürlükten yana olan aktrisleri bu imza kampanyasında yer aldılar. Ama gelin görün ki yaklaşık 1.5 yıldır sürdürülen bu kampanyaya yönelik baskı gerek güvenlik görevlileri tarafından olsun gerek ki yargıdan olsun devam ederken son 1 aydır her ne hikmetse AKP hükümeti bu kez yargıyı sokarak bu gelişmenin önüne set çekmek istiyor. AKP hükümeti bir kez daha barıştan, çözümden yana olmadığını ortaya koyuyor. Bizde diyoruz ki barış, demokrasi ve özgürlük mücadelemizden asla ve asla taviz vermeyeceğimizden ve bir adım geri atmayacağımızı bu imza kampanyasını bugünden itibaren daha yoğun bir şekilde her yerde her sokakta her caddede sürdüreceğimizi bir kez daha buradan ilan etmek istiyorum.

Bir gün önce bu ülkenin başbakanı sokaklarda bir şey çözülmez derken bir de baktık ki Paris’te kendisi sokakta yürüyor. Nerdeyse diyecek ki katiller halka hesap verecek evet katiller halka hesap verecek. İşte böylesi bir işte uğraş içindeyken dün iki tane öğrenci arkadaşımız bir partili arkadaşımızın bu insani çalışmaları ilimizin güvenlik kuvvetleri tarafından engellenmiş, arkadaşlarımız yaklaşık 6 saat gözaltında tutulmuş, ifadeleri alınıp serbest bırakılmıştır. Biz bu suçu burada hepinizin gözü önünde bir kez daha işliyoruz ve kendimizi üzerinden tekrar bir suç duyurusunda bulunuyoruz. Evet bu ülkede kanın durdurulmasını istemek suçsa eğer bu ülkede barışçıl bir çözümü gündeme getirmek bunun mücadelesini vermek suçsa evet bu suçu işlemeye devam ediyoruz edeceğiz bu bilinsin.

Ajans23 / Arzu AKIN

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler