YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ'da Sanayi - Üniversite Işbirliği Konuşuldu

Elazığ’da Fırat Üniversitesi ile Elazığ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen panelde, Bilim,...

Elazığ'da Sanayi - Üniversite Işbirliği Konuşuldu

Elazığ’da Fırat Üniversitesi ile Elazığ Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen panelde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından sunulan hibe ve destek programları tanıtıldı.

Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan panele, Elazığ Valisi Muammer Erol, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Murat Karagüzel, Ticaret Odası Meclis Başkanı Nuri Önal, İş adamları, Fırat Üniversitesi yöneticileri, Öğretim üyeleri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Orhan’ın panel başkanlığını yaptığı panel de konuşan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Üniversitelerde; eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin yanında toplum ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla teknoloji transfer mekanizmalarının geliştirilmesinin günümüz dünyasında vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirterek, bu mekanizmanın en önemli araçlarından birinin Üniversite-Sanayi işbirliği olduğunu söyledi.
Rektör Prof. Dr. Demirdağ, sanayi sektörünün teknoloji ithal eden ve kullanan bir yapıdan ziyade, teknoloji üreten ve rekabet gücü yüksek olan ürünler ihraç eden bir yapıya bürünmesinin, üniversite raflarında arşivlenen bilginin etkin bir işbirliği çerçevesinde kullanılmasıyla mümkün olacağını söyledi.

Panelde; Türk Patent Enstitüsü Patent Uzmanı Hakan Bayram, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Adnan Selçuk Erginöz, KOSGEB Hizmet Merkezi Müdürü Ömer Erdoğan ve Fırat Teknokent Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın birer konuşma yaptı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler