YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Elazığ'da Taksiciler Eylem Yaptı

Elazığ’da çalışan taksiciler VIP taşımacılık yapan taksicilerin işlerini aksattığı gerekçesiyle eylem yaptı.

Elazığ'da Taksiciler Eylem Yaptı

İstasyon Meydanı'nda toplanan yüzden fazla taksici, VIP taşımacılık yapan taksicilerinin işlerini aksattığı gerekçesiyle bir araya gelerek, sorunlarının çözümü için yetkililerden yardım istedi.

Taksiciler adına bir konuşma yapan konuşan Şahin Çubuk; “Elazığ taksici esnafının problemleri öncelikle şehirlerarası VIP taşımacılık adı altında çalışan firmalarımız, olmaması gereken, belgeleriyle maksatlarının dışında çalıştıklarını bizzat bizler de görüyoruz. Elazığ’ın bütün halkı da görüyor, bu duruma şahittir. Gittiğimiz mecralarda hiçbir şekilde hiçbir çözüm bulamadık. Ayrıca büyük firmaların şehir merkezinde olmaması gereken yerlerde yazıhane açmaları ve servis araçları. Köy minibüsleri ve ilçe minibüslerinin güzergâhlarının dışında çalışmaları. Belediyemizden güzergah belgeleri almışlar ama güzergah belgelerinin alındıkları yer toplamda baksanız 5 kilometre ama güzergahlarının çok çok dışında çalışıyorlar. Güzergâhlarını bırakın artık mahalle mahalle, ev ev yolcu toplamaya başladılar. Son 2 yıldır yurt dışından ve il dışından gelen yolcu sayılarını televizyonlarda duyuyoruz. Havalimanımıza bu kadar, şehirlerarası terminalimize şu kadar yolcu geliyor diye ama Elazığ’a faydası olmadıktan sonra bunun hiçbir anlamı yok. Para kazanamaz hale geldik ve kendi giderlerimizi dahi karşılayamaz hallere düştük. Bizim günlük kazancımız 30 lira bilemediniz 50 lira ve bunun 25 lirası mazota gidiyor. Arabamızın masrafını artık dile bile getirmiyorum. Yıllık giderleri az çok biliyorsunuz. Lastiğidir, bakımıdır, trafik sigortasıdır. Bundan 3 sene önce trafik sigortasını 150 liraya yapıyorduk, şu an trafik sigortasının bin liradan aşağı yapan şoförümüz yok. Birçok insanın giderleri arttı ama gelirimiz düşüyor.” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a seslenen Çubuk; “Arkama baktığım zaman 500 tane ticari taksi esnafı var ve bunların hepsi Elazığ’dan ekmek yiyor. Bu adamlara lütfen sahip çıkın ve bu adamların derdine derman olun. Biz bunca zamandır zaten vekillerimizin hiçbirinden cevap alamadık bu konuda ama belediye başkanımızdan rica ediyoruz; bir büyüğümüz olarak en kısa zamanda bu işe bir çözüm getirsin. Yoksa bizim de artık sabır haddimiz bitme noktasına geldi. Görüyorsunuz yapmamamız gereken şeylere başvurmaya başladık. Şu an bu sıcakta para kazanamayan adamlar buraya geldi ve para kazanmak istediklerini artık geçim sıkıntılarını atlatmak istediklerini herkes de dile getiriyor. Şu an elimde belediyeye ve valiliğe vermek üzere hazırlamış olduğumuz yaklaşık 450 tane taksicinin imzası var. Tabi bu 450 taksici sadece 450 kişi demek değildir. Bunların hepsinin en az 3 tane çocuğu var çünkü hepimiz aile reisiyiz. 450 kişiyi en az 3 kişiyle çarparsak yaklaşık 1500 kişi bu arabalardan ekmek yiyoruz ve Elazığ da bizim getirdiğimiz yolcularla ekmek yiyor. Biz kimsenin hakkına tecavüz etmiyoruz, kimse de bizim hakkımıza tecavüz etmesin. Biz efendi bir şekilde burada hakkımızı aramaya çalışacağız ama artık son limitteyiz. Para kazanamaz hale geldik, derdimiz büyük ve bu derdimize derman istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından taksiciler toplu halde İstasyon Caddesi’nden şehir merkezindeki Gazi Caddesi, Karayolları Kavşağı ve Vali Fahribey Caddesi’nde kornalarla tur atarak eylemlerini sonlandırdılar.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler