YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Emniyet’ten Bayram Tedbirleri

Elazığ Emniyet Müdürlüğü, Ramazan Bayramı ve bayram tatili sürecinde gerekli güvenlik ve trafik tedbirlerinin alındığını bildirildi.

Emniyet’ten Bayram Tedbirleri

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bayram öncesi ve bayram süresince tüm güvenlik ve trafik tedbirleri alınması yönünde gerekli hazırlık ve planlamaların yapıldığı belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamalarda şu ifadelere yer verildi; 28-29-30 Temmuz 2014 tarihlerinde kutlanacak olan Ramazan Bayramını vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla, Emniyet Müdürlüğümüzce arife gününden başlamak üzere bayram süresince gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır.

Ramazan Bayramı münasebetiyle; otobüs terminali, Hozat Garajı, tren garı, alışveriş merkezleri ve semt pazarlarında denetimlerimiz sıkılaştırılmış ve vatandaşlarımızın, alış-verişlerini huzur içerisinde yapabilmeleri için alış-veriş merkezlerinde ve pazar yerlerinde gerekli tüm güvenlik tedbirleri alınmıştır. Ekiplerimiz, sorumluluk alanında meydana gelmesi muhtemel hırsızlık, yankesicilik, kapkaç, otodan hırsızlık vb. başta olmak üzere her türlü olayı hassasiyetle takip ederek müdahale edecektir. İlçe Emniyet Müdürlüklerimiz, kendi sorumluluk bölgelerindeki umuma açık yerler, hassas yerler ile eğlence yerleri ve civarını kontrol altında bulunduracaklardır.

Bayramı öncesi ve gecesi, gazino, pavyon, içkili yerler, kahvehane ve otel gibi mahallerde vatandaşlarımızın huzurunu bozacak davranışların önüne geçilmesi için denetimlere ağırlık verilecektir. Bayram nedeni ile sayısında artış yaşanan seyyar satıcılar ve dilenciler konusunda gerekli çalışmalar, Zabıta Müdürlükleri ile koordineli olarak gerçekleştirilmekte olup, denetimler devam etmektedir. Merkez PTT Binası arkasında bulunan Kapalı Çarşı’da yoğunluk bulunduğundan yankesicilik ve hırsızlık olaylarına karışı ekiplerimizce gerekli tedbirler alınmıştır.

Bayramda, çok sayıda vatandaşımızın il dışına çıkacak olması münasebeti ile tüm birimlerimiz, kapalı olan ev ve işyerlerinde muhtemel hırsızlık olaylarına karşı daha duyarlı bulunacaklardır.

Asayiş ve trafik ekiplerimiz ile Polis Merkezi Amirliği devriyelerimiz, hassas bölgeler ve kavşaklar ile güzergâhlarda bayram öncesi olduğu gibi bayram süresince de kontrollerine devam edeceklerdir.

Bayram namazı süresince camilerimizde, arife günü ve bayram süresince mezarlıklarda, şehirlerarası otobüs terminali ile havaalanında asayiş yönünden gerekli emniyet tedbirleri alınarak, söz konusu yerlerde ekiplerimiz görevlendirilmiştir.

Bayram nedeniyle, yoğunlaşacak şehir içi ve şehirlerarası trafiğin tanzim ve güvenliğini sağlamak amacıyla da trafik ekiplerimizin sayısı arttırılmış, denetimler sıkılaştırılmıştır. Bayram öncesi ve bayram süresince ilimiz şehir içi ana güzergahlar başta olmak üzere şehirlerarası karayollarında trafik kontrolleri süresiz devam edecektir.

Trafik ekiplerimiz, “Elazığ-Bingöl, Elazığ-Diyarbakır, Elazığ-Malatya” yolu ve güzergahlarında yoğun bir şekilde “radarla hız-hatalı solama-yakın takip kontrolleri ile alkol ve emniyet kemeri uygulaması ve şehirler arası yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar ile yolcular üzerinde uygulamalar yapacak ve uygulamalar sırasında uykusuz ve yorgun sürücüler ikaz edilecektir

Yine, tüm birimlerimiz tarafından gerekli görüldüğünde bayram süresince her türlü ilave tedbir alınacaktır.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü, 155 Polis İmdat hattı ve 241 10 00-01-02-03 nolu telefonları ile istek ve şikayetleri değerlendirmek üzere 24 saat vatandaşlarımızın hizmetindedir.

Tüm vatandaşlarımızın, Ramazan Bayramı’nı personelim ve şahsım adına kutluyor, huzurlu ve güzelliklerle dolu bir bayram geçirmelerini diliyorum.

Ajans23 / Arzu AKIN

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler