YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ergen,"Din Görevlileri Toplumun Dinamikleridir"

Diyanet-Sen Elazığ şubesinin istişare toplantısı yönetim kurulu, denetleme kurulu, disiplin kurulu ve ilçe temsilcileriyle birlikte gerçekleştirildi.

Ergen,"Din Görevlileri Toplumun Dinamikleridir"

Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen Elazığ şubesinin istişare toplantısında konuşma yapan şube başkanı Murat Ergen, “Diyanet-Sen olarak kurulduğumuz günden beri, Özerk Diyanet, Seçilmiş Başkan ve etkin din görevlisi sloganıyla hareket ediyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığımız son 12 yılda yenilenme ve değişim noktasında ciddi adımlar atmış ancak henüz istenilen seviyeye ulaşmamıştır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığını örümcek gibi saran bir takım yapılanmaların bertaraf edilemediğini ifade eden Ergen, “İslam’ın çağın gereklerine uygun olarak yorumlanmasına şiddetle ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, elbette en fazla yük biz din görevlilerine düşmektedir.

Yeni Türkiye’nin temellerinin atıldığı, ileri demokrasi mücadelesi veren, insan hak ve özgürlüklerini geliştirmeyi hedefleyen, din ve vicdan hürriyetinin önündeki engellerin kaldırılması noktasında vesayetle mücadele eden hükümetin, Diyanet İşleri Başkanlığını da bu sürece dahil ederek YENİ DİYANET anlayışını da geliştirmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

YENİ TÜRKİYE’NİN ESKİ DİYANET’İ OLMAK İSTEMİYORUZ!

Hedeflerinin Diyanet Başkanlığı’nın Cumhurbaşkanlığı’na bağlanarak özerkliğinin sağlanması olduğunu söyleyen Murat Ergen, “Bu minvalde atılan bir adım olarak gördüğümüz Diyanet İşleri Başkanlığı’nın direk Başbakan’a bağlanmasını olumlu karşılamakla birlikte, asıl hedefimizin Diyanet’in Cumhurbaşkanlığı’na bağlanması olduğunu da ifade etmek istiyorum.

Din Görevlilerinin daha etkin çalışmasının önündeki engellerin kaldırılması bu süreci olumlu etkileyecektir. Çünkü beş vakit camiye sıkıştırılmış bir din görevlisi profili İslam’ın özüne de uymamaktadır.

Din görevlilerinin sosyal etki alanlarının genişletilmesi ve geliştirilmesi için yapılacak her türlü çalışmaya katkı sunmaya hazırız.

Ümit ediyoruz ki YENİ TÜRKİYE’ye yakışır YENİ DİYANET anlayışı ile din görevlilerimiz hak ettiği yeri alacak, hem İslam’a hem vatana ve millete faydalı unsurlar olmaya devam edecektir” dedi.

Ajans23/Buşra KESKİN

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler