YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fırıncılara Hijyen Eğitimi Verildi

Elazığ'da fırıncılara hijyen eğitimi verildi.

Elazığ'da fırıncılara hijyen eğitimi verildi.

Elazığ Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz, yazılı açıklamasında, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na dayanılarak çıkartılan Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nin, bu yönde faaliyet gösteren gıda işletmelerinin personeline gıda hijyeniyle ilgili konularda eğitim verilmesini öngördüğünü kaydetti.

Bu kapsamda ilde faaliyet gösteren unlu mamul, fırın işletmeleri ve bunlara bağlı satış yerlerindeki çalışan personele yönelik il müdürlüğü ile Elazığ Fırıncılar Odası Başkanlığı tarafından ortaklaşa eğitim programı düzenlendiğini ifade eden Kaygusuz, şunları kaydetti:

"Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği, personel, iş yeri ve donanım hijyeni, temizlik ve dezenfeksiyon, fırınlarda hijyen ve sanitasyon, el yıkama, maske ve bone kullanımı, fırınlarda iyi hijyen kuralları konuları içeren hijyen eğitimi verilmiştir. Düzenlenen kursa 208 kişi katılmış olup, kurs sonucunda yapılacak sınav sonucunda başarılı olan katılımcılar hijyen eğitim belgesi almaya hak kazanacaklardır."

Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler