YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fü İnsani Ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi 2011-2012 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni,...

Fü İnsani Ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi 2011-2012 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, üniversite yerleşkesinde bulunan Kültür Park’ta yapıldı.

Mezuniyet törenine, FÜ Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, FÜ yöneticileri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. FÜ Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, törende yaptığı konuşmada mezun olan öğrencilere ileriki yaşamlarında başarılar diledi. Bingöl, “FÜ yerel değil, bölgesel değil, Türkiye’nin sınırlarını aşan dünya üniversitesi olmaya çalışan bir üniversitedir. Bugün üniversitemizde bulunan 13 fakülte, 9 meslek yüksek okulu, 3 yüksekokul ve 4 enstitü çatısı altında 30 bin öğrencimiz eğitim görüyor. Öğrencilerimiz; 81 ilden ve diğer ülkelerden gelerek aramıza katıldılar. Gerek uluslar arası gerekse de ülkemizde yapılan üniversite sıralamasında Fırat Üniversitesi tüm üniversiteler arasında 16. sırada yer almaktadır. Dünyada ise Fırat Üniversitesi ilk bin üniversite içerisinde yer almaktadır” dedi. Fırat Üniversitesi’nden mezun olan öğrencilerin gittikleri yerlerde Elazığ’ın ve FÜ'nün birer elçisi olacağını ifade eden Rektör Prof. Dr. Bingöl, öğrencilerin yetiştirilmesinde emeği geçen öğretim elemanlarına da teşekkür etti.

İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Doğanay da yaptığı konuşmada fakülte olarak bu yıl 395 mezun verdiklerini belirterek, 1983 yılında Fen-Edebiyat Fakültesi olarak yapılandırılan, 2010 yılında İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi olarak kurulan fakültenin bir bakıma FÜ'nün en genç ve en köklü fakültelerinden biri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Doğanay, “Dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Kendinize, arkadaşlarınıza ve ailenize inanın. Gelecekten korkmayın. Zorluklardan yıkılmayın. Hayallerinizi büyük kurun. Hayalleriniz yaşama şevkinizi artırsın. Bütün bunlar için gerekli donanıma sahip olduğunuzu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Törende mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Ali Sıtar Öngör ise bir ülkenin en büyük yatırımının insana yapılan yatırım olduğunu belirterek, geleceğin yapılan bu yatırımların niteliği ile şekilleneceğini söyledi. Sosyal yaşamda, teknolojide, bilimde ve mesleki hayatta çağın gereklerine göre öğrencilerini yetiştiren hocalarına mezun öğrenciler adına teşekkür eden Öngör, FÜ'den mezun olmaktan gurur duyduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve hediyeleri verildi. FÜ İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi 2011-2012 eğitim öğretim yılı mezuniyet töreni, öğrencilerin kep atma ve müzik eğlence programı ile sona erdi. FÜ İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nden bu yıl 395 öğrencinin mezun olduğu belirtildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler