YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karatepe; Anlamıyorsunuz, Kapasiteniz bu kadar sizin

CHP Elazığ İl Başkanı Ünsal Karatepe Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünün Malatya’ya kaldırılmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı

Karatepe; Anlamıyorsunuz, Kapasiteniz bu kadar sizin

CHP Elazığ İl Başkanı Ünsal Karatepe Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünün Malatya’ya kaldırılmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünün Malatya’ya taşınması ile ilgili haberler Elazığ kamuoyunda tepkilere neden olmasından dolayı CHP Elazığ il Başkanı Ünsal Karatepe’den de bir açıklama geldi.

Elazığ CHP il başkanı Ünsal Karatepe il binasında yaptığı basın açıklamasında Genel Başkan yardımcımız Veli Ağbaba, Uyuyan Ak Parti Elazığ Milletvekillerini uyandırdı, çünkü hepsi uyuyor, anlamıyor ve ahkâm kesiyorlar dedi.

Karatepe şöyle devam etti; Cumhuriyet Partisi il başkanı olarak 2 gündür Elazığ kamuoyunu meşgul eden Sayın Malatya Milletvekilimiz Veli Ağababa’nın açıklamalarıyla ilgili bizde Elazığ il başkan ve teşkilatı olarak kamuoyuna bir açıklama yapmakta kendimizi zaruri gördük.

Ben kamuoyuna şunu başta ileteyim şimdi Sayın Veli Ağbaba’nın Türkiye Büyük Millet Meclisine yaptığı yazılı önerge ile Elazığ kamuoyunda algılanan önerge arasında çok büyük fark var ben konuşmama başlamadan önce Veli beyin konuşmasını kamuoyuna bildireyim ondan sonra gerekli açıklamalar yapacağız. Veli Ağbaba’nın Türkiye Büyük Millet Meclisine yaptığı başvuruyu okuyorum.

Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığını aşağıdaki sorularımın ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanı Lütfü Elvan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim 17.12.2014.

Malatya ili 762.538 kişilik nüfusu ile 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren Büyükşehir statüsü olan illerden birisidir, Şehir doğudan batıya açılan kapısı olup sanayi, tarım ve turizm konusunda ön plandadır.

Belirtilen sektörler için ulaşım çok önemliyken Malatya her alanda olduğu gibi ulaşım konusunda da cezalandırılan illerden biridir. Halen kış aylarında ilçelerde insanlar mahsur kalmakta Malatya Çelikhan Adıyaman yolunun 45 yıldır bitmeyi beklemekte benzerleri kısa sürede tamamlanan tünellerin aksine Erkenek ve Karahan tünelleri halen devam etmekte Turgut Özal viyadükü bittikten sonra sorunları ile gündeme gelmektedir. Bütün bu sorunları ilave olarak 2015 yılına girerken Büyükşehir oluşu Malatya’nın bir çevre yolu bile bulunmamaktadır. Bu çerçeveden hareketle biz bölge müdürlüğünün

1. Bir Şehirde bulunması için hangi kriterler dikkate alınmaktadır?

2. Nüfusu Malatya’dan küçük bazı şehirlere Bölge müdürlükleri kurulmasına rağmen Malatya ‘ya neden bölge müdürlüğü kurulmamıştır?

3. Elazığ ilindeki karayolları 8. Bölge müdürlüğüne 7 il bağlıdır.

Bölgeye bağlı bazı illerin Malatya’ya bağlı olmasına yeni bir karayolları bölge müdürlüğü kurulması düşünülmekte midir?

4. Malatya ilinin çevreyolu olmayıp şehirlerarası taşımacılık şehir içinden yapılmaktadır Malatya bölgesindeki illerle kıyaslandığında çevreyolu olmayan şehirlerden biridir Büyükşehir olmuş bir kentin çevre yolu olmaması Bakanlığımız tarafından nasıl değerlendirilmektedir?

ELAZIĞ’DAKİ MÜDÜRLÜK KALDIRILSIN DEMİYOR

Sevgili hemşerilerimiz bakın Elazığ’da 2 gündür biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her şeyi dışarıdan gözlemliyoruz. İnsanların okuduklarıyla anladıkları arasında çok büyük fark var Sayın Veli Ağbaba’nın meclis kürsüsünde bir konuşması olmadan Sayın Ağbaba’nın Ulaştırma Bakanından yazılı bir belge ile cevap vermesi beklemektedir, ve burada Elazığda’ki 8. Bölge müdürlüğünün komple kaldırılıp Malatya’ya taşınması söz konusu değildir. Sayın Veli Ağbaba şunu söylüyor arkadaşlar, Malatya büyük şehir, Elazığda’ki Bölge Müdürlüğünü kaldırın demiyor Malatya’ya yeni bir Bölge Müdürlüğü kuracak mısın diyor, bunu da şu anda Devletin erkinde olan Ulaştırma Bakanına söylüyor ve hükümet olan Ulaştırma Bakanına söylüyor.

Veli Ağbaba muhalefet partisidir, milletvekilidir, orada kendi ilinin menfaatleri için çıkıp Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden ya konuşma yapar ya da yazılı veya sözlü olarak bunların cevaplanmasını ister. Elazığ’da şu 2 gündür bilende konuşuyor bilmeyende konuşuyor. Açın şu interneti veli Ağbaba orada ne demiş, önce bir anlayın, anlamıyorsunuz, araştırmıyorsunuz sonra cevap veriyorsunuz. Ben Elazığ kamuoyuna yine söylüyorum, 3. Madde Elazığ ilindeki karayolları 8. Bölge müdürlüğü ne 7 il bağlıdır. Bölgede bazı illerin Malatya’ya bağlanması ile yeni bir karayolları bölge müdürlüğü kurulması düşünülmektekidir diyorum.

MİLLETVEKİLLİĞİNİ BIRAKSINLAR CAMBAZLIK YAPSINLAR

Bunun başka anlaşılmayacak bir tarafı var mı? ben şunu söylüyorum arkadaşlar eğer Elazığ’da yapılanları bu konuşmayı anlamayan milletvekilleriniz varsa ben çok özür dileyerek şunları da söylüyorum, lütfen milletvekilliğini bıraksınlar gelsinler davar meydanında cambazlık yapsınlar, bakın hayvan meydanı demiyorum, Elazığ diliyle konuşuyorum, gelsinler davar meydanında cambazlık yapsınlar. Bırakın bizim gibi akıllı adamlar da girsin meclise, Elazığ’ın sorunlarını Türkiye’nin sorunlarını paylaşsınlar, 2 gündür Cumhuriyet Halk Partisi olarak sesimizi çıkarmıyoruz, bakalım şu Elazığ’da neler oluyor

Sayın veli Ağbaba 8. Bölge Müdürlüğünün Malatya ya taşınması ile ilgili bir şey söylemiyor ki diyor ki, arkadaşlar Malatya büyük şehir ve bize de burada yeni bir bölge müdürlüğü kurulur mu ?

İSTİFA EDERİM

Yani Ağbaba’nın demesiyle Elazığda’ki Bölge Müdürlüğü kalkıp Malatya’ya mı gitti. Kusura bakmayın Veli Ağbaba’nın gücü var diyelim kalkıp gelip dedi ki Elazığda’ki Bölge Müdürlüğü Malatya’ya gidecek, ben Cumhuriyet Halk Partisi başkanı olarak aynı gün istifa eder muhalefete geçiririm.

Ben bu kadar açık konuşuyorum, biz o kadar Elazığ’ın sağdakine soldakine pes çekecek kadar vicdansız değiliz, biz bu memlekette yazışıyoruz.

Elazığ’ın bir sürü sorunu var, bir sürü dertleri var, Veli Ağbaba’nın ne dediğini anlamadan ahkâm kesiyorsunuz. Biriniz Ankara’dan konuşuyorsunuz, Biriniz Elazığ’dan konuşuyorsunuz, biri diyor yakarız, biri diyor keseriz, neyi kesip biçiyorsunuz ya. Biz iktidar değiliz, Hükümet sizsiniz, Başbakan sizde, Cumhurbaşkanı sizde, güç sizde, eğer bir Veli Ağbaba gelip Elazığ’da bölge müdürlüğü götürebiliyorsa o zaman siz bu işi bilmiyorsunuz.

Ajans23 / A.AKIN

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler