YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KESK Savaş Mağduru Kadınların Yanındayız!

KESK A. SES Kadın Sekreteri Nebahat Kaya, savaş sonucunda Türkiye’ye kaçan ve yaşam mücadelesi veren kadınlarla ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

KESK Savaş Mağduru Kadınların Yanındayız!

KESK A. SES Kadın Sekreteri Nebahat Kaya, Ortadoğu’da şiddetini arttıran savaş sonucunda Türkiye’ye kaçan ve yaşam mücadelesi veren kadınlarla ilgili olarak basın açıklaması yaptı.

KESK A. SES Kadın Sekreteri Nebahat Kaya konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ortadoğu’da son yıllarda şiddetini arttıran savaş sonucunda binlerce kişi yerinden edilerek göç etmeye zorlanmıştır. Irak ve Suriyeden kaçanların büyük çoğunluğu Türkiyeye gelerek gerek kamplarda gerekse kampların dışındaki büyük şehirlerde yaşam mücadelesi vermektedir.

Türkiye`ye sığınanların önemli bir kısmı kadınlar ve çocuklardan oluşturmaktadır. Doğup büyüdükleri mekânlar IŞİD ve Al-Nusra gibi çeteler tarafından talan edilen, ibadet yerleri yıkılan, katliamlardan, tecavüzlerden ve soykırım yöntemlerinden kaçarak yeni bir hayata sarılan kadınlar ve çocuklar için sığındıkları ülkelerde temel ihtiyaçlarını karşılamaları ve savaşın travmalarını atlatmaları zaruridir.

Ne yazık ki hem kamplarda hem de kampların dışında yaşayan sığınmacılar için böyle bir tablonun çok uzağındayız. Çeşitli demokratik kitle örgütlerinin yaptığı araştırmaların da gösterdiği gibi kamplarda beslenme ve su gibi temel gereksinimler dahi karşılanırken güçlükler yaşanmakta ve salgın hastalık tehlikesi bulunmaktadır. Kampların dışında ise ucuz işgücü olarak değerlendirilen kadınlar yaşamlarını sürdürmek için bedenlerini satmaya zorlanmaktadır.

Savaşların en çok kadınları ve çocukları etkilediği bir gerçektir. Savaşın etkileri sadece yaralanan ve ölenlerle hesaplanamayacak denli güçlüdür. Bu yüzden gündelik hayatı militaristleştiren, eril zihniyeti körükleyen, şiddeti ve tahakkümü normalleştiren savaşa karşı barıştan yana olmak zorundayız. Bugün sığınmacı kadınların ve çocukların yaşadığı sorunların kaynağı savaşın doğrudan sonucu olan erkek egemen devlet şiddetidir.

Bu çıplak zorbalığın karşısında yaşamlarını barış, emek, demokrasi ve özgürlükler mücadelesine adayan tüm kadınların Rojavalı, Arap, Türkmen ve Ezidi kadınların ve çocukların yanında olması gerekmektedir."

BİZLER ELİMZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ!

Kaya son olarak; "Bizler KESK’li kadınlar olarak, arkalarında AKP hükümetinin de olduğu iddia edilen çetecilerin yürüttüğü savaşın mağduru kadınlar ve çocuklar ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğimizi ilan ederiz. Kadınların ve çocukların insan onuruna yakışır şekilde yaşamaları, çalışmaları ve sosyal hayata katılımları için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız.

Herkesi yanı başımızda süren bu insanlık dramına sessiz kalmamaya çağırır; savaştan kaçan kadın ve çocukların yanında yer almaya davet ederiz" şeklinde konuştu.

Ajans23/Buşra KESKİN

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler