YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Koca; Rakamlar ortada, saçmalamayı bırak

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın yaptığı açıklamalara bir tepkide EBMC Başkanı M.Nafiz Koca’dan geldi.

Koca; Rakamlar ortada, saçmalamayı bırak

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın yaptığı açıklamalara bir tepkide EBMC Başkanı M.Nafiz Koca’dan geldi.

Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı M.Nafiz Koca Cemiyet binasında düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya rakamlarla cevap vererek şehrimizin sinir uçlarıyla oynama diyerek sert tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünün Malatya’ya taşınması ile ilgili talebine Elazığ Basın ve Medya Cemiyetinin tepkisi çok sert oldu: Rakamlar ortada, sinir uçlarımızla oynama!.

BASIN VE MEDYA CEMİYETİNDEN SERT TEPKİ

Önceki gün yaptığı açıklamalarla Elazığ kamuoyunun tepkilerine neden olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya bir tepki de Elazığ Basın ve Medya Cemiyetinden geldi. Ağbaba’nın yapmış olduğu açıklamaların bir talihsizlik olduğunu belirten Cemiyet Başkanı Nafiz Koca cemiyet binasında yapmış olduğu basın toplantısında yapmış olduğu açıklamada Sayın Vekil kendisini seçmenlerine hatırlatmak adına Elazığ’ın dinamikleriyle oynamaya kalkmıştır, yapmış olduğu bu davranış siyasi bir hezeyan olduğu gibi etik de değildir dedi.

HARCAMALAR AFAKİ KONUŞMASININ KANITIDIR

Memleketindeki siyasi rakiplerine karşı muhalefet yapayım derken Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünün Büyükşehir olmasına rağmen Malatya’nın Elazığ’dan az yatırımlardan faydalandığını bu nedenle de Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünün Elazığ’dan Malatya’ya taşınmasını savunan CHP’li Vekil Ağbaba’ya rakamlarla cevap veren EBMC Başkanı Koca; yapılan harcamalara baktığımızda Sayın vekilin konuşmalarının afaki ve gerçekleri yansıtmadığını görüyoruz dedi.

HARCAMALAR ARASINDAKİ FARK MANİDAR

2003 yılından 2014 yılına kadar Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünün Malatya ve Elazığ’a yaptığı harcamaları da rakamlarla sunan Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı Nafiz Koca; Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünün 12 yılda Malatya İl’ine yapmış olduğu harcama tutarı 1.760.372.825 TL iken, aynı Bölge Müdürlüğünün kendi sınırları içerisinde olmasına rağmen Elazığ’a yapmış olduğu harcamaların tutarını da; 1.195.548.405 Lira olarak açıkladı.

LAF OLSUN TORBA DOLSUN

Bu harcama rakamlarından da anlaşılacağı üzere Malatya Milletvekili Ağbaba’nın Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’a sunduğunu söylediği Karayolları 8. Bölge Müdürlüğünün Elazığ’dan Malatya’ya taşınması ile ilgili talep dosyasına da tepki gösteren Koca, rakamlardan da anlaşıldığı gibi Sayın Vekilin, sadece laf olsun torba dolsun diye konuştuğunu düşünüyoruz dedi.

SİYASİLER TBMM’DE TEPKİ GÖSTERİR

Vekil Ağbaba’nın kendi memleketinde seçmenleri tarafından hatırlanmasını amaçladığı konuşmasına Elazığ’ın siyasi dinamiklerinin TBMM’de gerekli cevabı vereceklerine de inandığını ifade eden KOCA; şunları söyledi:

BİZLER DE SESSİZ KALAMAZDIK

Şehrimizin siyasi dinamikleri elbette ki Sayın Ağbaba’ya hak ettiği cevabı ve karşılığı verecektir. Ancak şehrin sivil dinamikleri olarak ve de Elazığ’ın en önemli STK’sından olan Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti olarak bu duruma bizlerin de sessiz kalması düşünülemezdi.

YENİ BİR KUTUPLAŞMA MI İSTİYOR?

Bizler iki şehir arasında birkaç marjinal grubun veya futbol fanatiğinin kutuplaştırmaya çalıştığı iki şehir arasında kardeşliği tesis etmeye çalışırken, Vekil Ağbaba’nın bu söylem ve taleplerinin de yeni bir kutuplaşmayı doğuracağı endişesini taşıyoruz.

MANASIZ VE YERSİZ BİR BEYANAT

Dolayısıyla kardeşlik ve bölgesel kalkınmada birlikte hareket tarzı geliştirmek varken bir Vekilin rakiplerine muhalefet yapma adına yaptığı bu açıklamaları çok manasız ve yersiz buluyoruz.

Ajans23/A.Akın

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler