YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağlıkçılar şiddeti protesto ettiler

Sağlıktaki şiddeti protesto etmek amacıyla KESK’e bağlı SES Elazığ Şubesi Elazığ Harput Devlet Hastanesi önünde toplanarak eylem yaptılar.

Sağlıkçılar şiddeti protesto ettiler

Sağlıktaki şiddeti protesto etmek amacıyla KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Elazığ Şubesi üyeleri Elazığ Harput Devlet Hastanesi poliklinikleri önünde toplanarak eylem yaptılar.

2012 yılında Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ölüm yıldönümü nedeniyle KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Elazığ Şubesi üyeleri; Elazığ Harput Devlet Hastanesi poliklinikleri önünde toplanarak eylem yaptılar.

Yaklaşık 90 üyesiyle poliklinikler önünde toplanarak sağlıkta şiddete, şiddeti doğuran ve besleyen sağlık sistemine karşı mücadele için görevde olduklarını söyleyen Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Elazığ Şube Başkanı Ali Erdem; “Dr. Ersin Arslan’ın ölümünün üzerinden tam bir yıl geçti ancak sağlık çalışanları her gün ülkenin dört bir yanında şiddet görmeye devam ediyor. Bugün Türkiye’de sağlık alanında yaşadığımız şiddeti, bu şiddetin nedenlerini, çözüm önerilerini tartışacağımızdan dolayı acil hastalar, kanser hastaları, diyaliz hastaları ile yatan hastalar dışında sağlık hizmeti sunamıyoruz. Tüm bunlar ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın sonuçlarıdır.” diyerek, yol yakınken ‘Sağlıkta Dönüşüm Programı’dan vazgeçilmesi gerektiğini savundu.

“Sağlık haktır satılamaz” sloganlarının atıldığı basın açıklamasının ardından geçen yıl Gaziantep’te bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla eylem sona erdi.

Ajans23 / A.Akın

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler