YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seksenler dizisine Elazığ’dan tepki

TRT Televizyonlarında yayınlanan ve Elazığlı karakteriyle rol alan bir oyuncunun Elazığ’ı aşağılayıcı sahneleri sergilemesi şehri harekete geçirdi.

Seksenler dizisine Elazığ’dan tepki

TRT televizyonunda yayınlanan Seksenler dizisinin 28 Ekim 2014 tarihinde yayınlanan 130 ve 04 Kasım 2014 tarihinde yayınlanan 131. Bölümlerinde Elazığ’lı Fiko’yu canlandıran Umut Barış TAŞDEM üstlendiği rolde hırsızlık yaptıktan sonra kendisine yöneltilen “sen kimsin, nereden geldin?” sorusuna “Ben Elazığ Valisiyim, Elazığ’dan geldim” diyerek cevap vermesi tepkilere neden oldu.

29 Kasım 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan Elazığ Ekonomik Kurultayı öncesi şehrin sorunlarını ve kurultay öncesi yapılacakları bir kez daha istişare etmek için gerçekleştirilen toplantıya ETSO Meclis Başkanı Hamit Kaya ev sahipliği yaparken, Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, Meclis Başkanı Hamit Kaya, Elazığ STK Platformu Dönem Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şekerci ve ETSO yönetim kurulu üyeleri katıldı.

KOCA; DİZİLERDE OLUMSUZ TANITIM

Şehrin tanıtımı ile ilgili fikir teatisinin yapıldığı toplantıda söz alan Yeni Ufuk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca, şehrimizin değerlerini tanıtamadığımız gibi şehrimiz ile ilgili bazı Televizyon dizilerinde rol alan karakterlerin şehrimizin tanıtımını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

“BEN ELAZIĞ VALİSİYİM”

Seksenler dizisinde aymazlık rolünde olan bir oyuncunun hırsızlık yaptıktan sonra kendisine yöneltilen “sen kimsin, nereden geldin?” sorusuna “Ben Elazığ Valisiyim, Elazığ’dan geldim” diyerek cevap vermesi izleyicilerde olumsuz bir Elazığ algısına yol açacağını savunarak şehrin burada bulunan yöneticileri olarak bu konuyu gündeminize almanız gerekmektedir dedi.

DİZİ YAPIMCILARI UYARILMALI

TRT’de oynatılan Seksenler dizisindeki Elazığlı rolünü icra eden aymaz karakter ile alakalı dizi yapımcılarının veya oyun senaristinin uyarılması gerektiğini ifade eden Koca; konuyla ilgili olarak şunları kaydetti:

KONUNUN BİR AN ÖNCE GÜNDEME ALINMASI

İlimize gelen turistlerin şehrimizde yaşayacakları olumsuzluklar Elazığ’ın turizmini nasıl olumsuz yönde etkilerse, herkesin beğenerek izlediği Seksenler dizisindeki Elazığ ve Elazığlıyı karalayan bu tür roller de ister istemez başta yerli turistler olmak üzere ilimizi ziyaret etmek isteyenlerde olumsuz algıların oluşmasına sebep olacaktır. Bu nedenle vakit kaybetmeden şehrin idari ve mülki idarecileri olarak bu konuyu gündeme almakta fayda mülahaza ediyorum.

YANILMAZ; TEPKİMİZİ KOYACAĞIZ

Konunun önemli olduğuna vurgu yapan Elazığ Belediye Başkanı da yaptığı açıklamada; ben bu diziyi beğenerek izliyorum ama bahsettiğiniz sahneyi kaçırmış olmalıyım diyerek şunları söyledi: her ne sebeple olursa olsun şehrimizi olumsuz etkileyecek, insanlarımız hakkında olumsuz algıların oluşmasına neden olacak bu tür eylemlere gerekli tepkiyi göstermek zorundayız. Hemşehrilerimiz emin olsunlar ki yarından itibaren gerek dizi yapımcıları gerekse dizinin senaristiyle irtibata geçip tepkimizi dile getireceğiz.

OLUMSUZ HER ETKİNİN KARŞISINDA OLURUZ

Aynı tepkiyi kendilerinin de göstereceklerini söyleyen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ ise yaptığı açıklamada ETSO olarak Elazığ’ın tanıtımını olumsuz yönde etkileyen her şeyin karşısında oluruz dedi.

Elazığ STK Platformu Dönem Başkanı ve ETSO Meclis Başkanının da gösterilecek tepkiye destek vereceklerini söyledikleri konu ile ilgili son noktayı da Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak koydu.

KOÇAK; SESSİZ KALMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Koçak yaptığı açıklamada, kendisinin ilgili diziyi izlemediğini ancak böyle bir olumsuzluk karşısında sessiz kalmalarının da mümkün olmayacaklarını ifade etti.

Bizler Elazığ’ımızın daha hangi değerlerini gün yüzüne çıkartır şehrimizin daha hangi özelliklerini tanıtırız diye çaba sarf edip bir turisti bile şehrimize getirmenin yollarını ararken izlenme oranı yüksek olan bir dizide Elazığ’ın tanıtımını olumsuz yönde etkileyecek ne bir diziye ne de bir role sessiz kalamayız diyen Vali Koçak şunları kaydetti:

ŞEHİR ADINA DAVA AÇILACAK

Bir şehrin kalkınmasında o şehrin tanıtımı çok büyük önem arz etmektedir. Bizler burada şehrimizi nasıl tanıtır daha fazla turisti nasıl şehrimize getiririz diye toplantılar üzerine toplantılar yaparken şehrimizi olumsuz etkileyecek her türlü eylemin karşısında oluruz. Gerekirse en kısa zamanda Elazığ adına bu dizi hakkında dava açacak ve en azından o tür sahnelerin bir daha oynatılmaması için takipçisi olacağız.

YEREL AKTÖRLERDEN VALİYE TAM DESTEK

Konuyla ilgili ‘Dava açacak mısınız?’ şeklinde sorulan bir soruya da Vali Koçak evet açacağız cevabını verirken Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz başta olmak üzere şehrin diğer aktörleri de Vali Koçak’la birlikte hareket edecekleri mealinde konuştular.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler