YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Turan Çelik Aday Adaylığını Açıkladı

Eski BDP Elazığ il başkanı Turan Çelik HDP’den Elazığ Milletvekili aday aday olduğunu resmi başvurusunu yaparak açıkladı.

Turan Çelik Aday Adaylığını Açıkladı

Eski BDP Elazığ il başkanı Turan Çelik HDP’den Elazığ Milletvekili aday aday olduğunu resmi başvurusunu yaparak açıkladı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP ) Elazığ eski il başkanı, Turizmci Turan Çelik Bir otelde düzenlediği toplantı da Halkların Demokratik Partisi (HDP) den aday adaylığını açıkladı.

Turan Çelik düzenlediği basın toplantısında “ Ben sadece Halkların Demokratik Partisinin değil tüm Elazığ’ın Milletvekili olmayı hedefliyorum” dedi.

ÖNCEKİ SEÇİLENLER HÜKÜMETİN MEMURU OLMUŞLARDIR

Çelik Konuşmasına şu şekilde devam etti; bildiğiniz gibi bir seçim startına girdik, bizde genel merkezin almış olduğu bir kararla HDP’den seçime giriyoruz, bende bu partiye hizmet etmiş, emek vermiş, gönül vermiş, hiçbir şeyden gözünü sakınmayan bir kardeşiniz olarak ben de bu yola çıktım. Benim gibi bu yola çıkmış diğer aday aday arkadaşlara başarılar diliyorum.

Milletvekili aday adayı olmak öz güvendir, kendine güvenmektir, seçildikten sonra halkın sorunlarıyla bire bir ilgilenip onların sorunlarını Anakaraya götürerek çözüm aramaktır. Ben seçilirsem Elazığ’ın sorunlarını Ankara’da dile getirmekten asla imtina etmeyeceğim çünkü ben Elazığ’ı da çok iyi biliyorum, sorunlarını da çok iyi biliyorum. Elazığ 1985 yılına kadar doğunun parisi idi, ancak son 12 yıl geriye baktığımızda mevcut hükümetin Elazığ’ı bir köy haline getirdiğini görüyoruz. Şimdi Elazığ kamuoyuna soruyorum, son 12 yılda seçtiğiniz Milletvekilleri bu şehre ne yaptı, ne verdi, ne faydası oldu? Beklide defalarca çıkmışlardır meclisteki kürsüye ama maalesef hiç biri Elazığ’ın sorunlarını ağızlarına almayı bırakın Elazığ’ın ismini bile telaffuz etmemişlerdir, sebebi ise şudur, seçildikten sonra Elazığ’ı vekili değil, Hükümetin memuru olmuşlardır.

ELAZIĞ’IN KAYNAKLARI DIŞARIYA AKIYOR

Elazığ’ın 10 tane ilçesi vardır, Ağının leblebisinin ne kadar güzel olduğunuz belki’de Türkiye’de bilmeyen vardır, Kabanın su ürünleri kaynağı olarak Türkiye’de üçüncü sırada, ancak tanınmıyor ve tanıtılmıyor, Elazığ’a 35 Km uzaklıkta olan Hazar gölümüz yani sivricemiz vardır ve turizme açık bir ilçemizdir, bu güne kadar hangi milletvekili bir yerli veya yabancı turisti alıp buraya getirelim veya turlar düzenleyip buranın tanıtımını yapalım dedi ve yaptı, Allah bize yardımcı olursa, Allahın İzniyle ben aynı zamanda bir turizmci olarak Elazığ’ı yani sivriceyi bölgede turizm merkezi haline getireceğim. Bir diğer ilçemiz Alacakkaya, buranın bir sürü yer altı kaynakları ve zenginlikleri vardır. Ama malesefki o kaynaklardan hiçbir Elazığlı faydalanamıyor, şurda burnumuzun dibinde Gölleri ve kaplıcalarıyla meşhur Karakoçan vardır, şimdi size soruyorum, gerek Elazığ’da gerek bölgede gerekse Türkiye’de kaç kişi biliyor burayı, Her gün tüm Elazığlının günde üç beş kez ister istemez gördüğü Dünya’da eşi benzeri olmayan bir Harput’umuz var, bu güne kadar ne yapıldı Harput’a Allah aşkına söyleyin, Elazığ’ın girişinde bir organize sanayimiz var, bir sürü irili ufaklı fabrikalar var ama maalesef o fabrikaların hiç birinde üretim yok, tüm ürünlerini dışarıdan getirip burada dağıtımı yapıyorlar, haliyle burada Elazığlının parası sürekli dışarı akıyor, biz Elazığlılar batıdaki iş adamlarına para kazandırmak için mi buradayız, onların bekçiliğini yapmak için mi buradayız, biz neden buradan üretip batıya pazarlamayalım ürünlerimizi, batından neden Elazığ’a para akışı sağlamayalım, işte Elazığ’ın en büyük çöküş nedenlerinden biri budur, tüm kazandığımız parayı toplayıp batıya gönderiyoruz. Allah nasip ederde ben seçilirsem, Türkiye’yi il il gezip gerek Elazığ’lı gerekse yabancı yatırımcıları burada yatırım yapmaları için teşvik edeceğim, buna burada tüm Elazığ Kamuoyu önünde söz veriyorum.

BEN PARTİMİN OLDUĞU GİBİ TÜM ELAZIĞLI’NIN DA VEKİLİ OLACAĞIM

Ben ve Partim sadece Kürtlerin değil tüm Türkiye’deki halkların hakkını savunan bir partiyiz, ben seçilirsem ben de sadece Elazığ’da bize oy veren değil, sadece Elazığ’da yaşayan Kürt’lerin değil, bize oy veren vermeyen kim varsa, Türk, Kürt, Zaza ve diğer halkların vekili olacağım, Dini, Dili, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun benim yanıma geldiği zaman o benim başımın tacıdır. Çünkü ben Partimin olduğu gibi tüm Elazığlının da vekili olmaya adayım. Ben paraşütle inmedim bu şehre, Aydın Kuşadasın’da iş yerlerim vardı, Elazığ’ı çok sevdiğim için yıllar önce orayı satıp gelip burada yatırımlarımı yaptım, burada çalıştım, burada büyüdüm, hatta ve hatta Avrupa’da kazandığımız paraları da burada yani Elazığ’da yatırıma dönüştürdüm.

ŞİMDİ SİLAH DEĞİL SİYASET ZAMANIDIR

Yıllardan beridir Türkiye’de kanayan bir yara vardı, ama 2013 yılının nevruzunda bir çözüm süreci başladı ve o günden beridir, hiçbir annenin gözünden yaş gelmiyor, kimsenin evine ateş düşmüyor, bu da bizleri çok memnun ediyor, Öcalan’ın dediği gibi artık silahsızlanma zamanı, silahları bırakın ve siyasete başlayın, işte bizde silahları bıraktık ve siyasete başladık ve siyaset alanlarındayız” dedi.

Çelik buradaki toplantının ardından Halkların Demokratik Partisi Elazığ il başkanlığına geçerek İl Eş Başkanı Yunus Güneş’e resmi müracaatını yaptı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler