YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Veteriner Hekimler Odasından Suni Tohumlama Kursu

Elazığ Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü İle Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimler Odasından ‘Suni Tohumlama Kursu’ başladı.

Veteriner Hekimler Odasından Suni Tohumlama Kursu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü onayı çerçevesinde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimler odasının ortaklaşa düzenlediği sığırlarda rectovaginal yol ile suni tohumlama kursu başladı.

2014 yılı yaz döneminde Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi mezunlarının büyük çoğunluğunu oluşturduğu suni tohumlama kursu 2 dönem halinde her dönemde 18 kursiyer olmak üzere toplam 36 kursiyer veteriner hekimin katılımıyla gerçekleştirilecektir.

25 – 29 Ağustos 2014 ile 01 – 05 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan kurs Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Suni Tohumlama Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Seyfettin GÜR gözetiminde teorik ve pratik eğitimden oluşmakta olup, pratik eğitim Elkas Mezbahasında gerçekleştirilmektedir.

25 Ağustos tarihinde başlayan kursun ilk dönemine eğitiminin yerinde denetlenmesi amacıyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Zeki SADAK, Şube Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim Nurettin AYKAÇ ile Elazığ Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erol AYDIN da kursa iştirak ettiler.

Kurs sonunda yapılacak olan sınavda başarılı olan kursiyer veteriner hekimlere Veteriner Hekimler Odası tarafından “Suni Tohumlama Sertifikası” verilecektir.

Ajans23/Buşra KESKİN

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler