YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Davutoğlu: Pensilvanya’Dan 'hapishaneden Çıkarılsınlar' Talimatı Aldılar, Kayıtları Var (3)

DAVUTOĞLU, ERZİNCAN'DA KILIÇDAROĞLU İLE DEMİRTAŞ'A YÜKLENDİ Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gümüşhane ve Bayburt'un ardından Erzincan'da Cumhuriyet

Davutoğlu: Pensilvanya’Dan 'hapishaneden Çıkarılsınlar' Talimatı Aldılar, Kayıtları Var (3)

DAVUTOĞLU, ERZİNCAN'DA KILIÇDAROĞLU İLE DEMİRTAŞ'A YÜKLENDİ
Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gümüşhane ve Bayburt'un ardından Erzincan'da Cumhuriyet Meydanı'nda saat 18.55'te yaklaşık 12 bin kişiye hitap etti. Erzincan eski Valisi Recep Yazıcıoğlu'nu rahmetle anan Davutoğlu, HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın soykırım iftirasında bulunduğunu öne sürdü. Davutoğlu, "Biz tarihimlzle yüzleşiriz. Herkesin acısını paylaşırız. Ama karşımızda bize kibirle konuşana haddini bildiririz. Demirtaş bu millete iftira ediyor. Türküne, Kürdüne sunnisine, alevisine hakaret ediyor. Birilerini yaranmak için iftira atanlara izin verecek miyiz? Bütün dünyaya çağdrıda bulunuyoruz. Arşivleri açalım tarihle yüzleşelim. Ama bilin ki biz baş veririz baş eğmeyiz. Bu milleti tarihte bilenler bilirler" diye konuştu.
HDP'lilerin bölücü terör örgütüyle şiddet uyguladıklarını savunan Davutoğlu, Ağrı'da vatandaşlara baskı uyguladıklarını, Van'da , Erzurum'da, Siirt'te milletvekillerine yönelik saldırılar olduğunu ileri sürdü. Erzincan'dan siyasi partilere çağrıda bulunan Davutoğlu, "Demokrasiyi hakkıyla yaşayalım. Seçim kampanlarını şenliklere dönüştürelim. Güzel bir kampanya dönemi olsun. Centilmence mücadele edeceğiz. Sonuçta sadece milletin dediği olacak. Biz Türkiye'nin her santimetre karesinde al bayrağı ve AK Parti bayrağını dalgalandırmaya ant içmişiz. Demirtaş ve ekibi de bu bayrağı her yerde onlar da dalgalandırsınlar" diye konuştu.
NEPAL'E İLK YARDIMI TC UÇAĞI GÖTÜRDÜ
Erzincan'daki depremleri anımsatan ve Nepal'e ilk yardım uçağını Türkiye Cumhuriyeti'nin gönderdiğini vurgulayan Davutoğlu, 17 Ağustos depreminde Ankara'da oturanların Sakarya'ya varamadıklarını savundu. AK Partinin iktidarında Van ve Bingöl'de depremler olduğunu, bir yılda yeni bir Van kenti inşa ettiklerine işaret eden Davutoğlu, mazlumun ve mağdurun yanında olduklarını belirtti.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ülkede bulunan 2 milyon Suriyeli'ye iktidar olmaları halinde ülkelerine göndereceğini öne süren Davutoğlu, "Biz bağrımızı açtık o ise geri göndereceğiz diyor" dedi. Kılıçdaroğlu'nun dün Almanya'da Suriye, Mısır ve İsrailde büyük elçilerimizin olmadığını belirttiğini kaydeden Davutoğlu, Mavi Marmara gemisinde 9 vatandaşı katleden İsrail ile dost olmalarının mümkün olmadığını söyledi.
"Bu Kılıçdaroğlu uyuyor ya da hafızası kaybetmiş" diyen Davutoğlu, Suriye, Mısır ve İsrail'de niçin büyük elçi bulunmadığını anlattı. Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Bu CHP zihniyeti her yerde darbeci; Türkiye'de de, Mısır'da da. CHP denilince ekmek karnesi gelir, kuyruklar gelir 70'li yıllarda. Aynı zihniyetin devamı olduğu için yazar kasaların kırılması ve darbe gelir. Bütçe görüşmelerinde kendisine 'darbecisin' dediğimiz için alındı. Mısır darbecilerini savunuyor. Biz zalimlerle darbecilerle, insanlık onurunu çiğneyenlerle dost olmayız. Özgürlükleri savunucusuyuz. Adalet diyoruz. CHP'nin bu tutumu kime benziyor? Hani Pensilvanya'da oturan biri de Mavi Marmara olduğunda ne dedi? Gidip İsrail'den 'izin alsalardı' dedi. Paralelcilerle CHP aynı zihniyet."
YARGI MENSUPLARINA SESLENEN DAVUTOĞLU: VİCDANINIZLA KARAR VERİN
Mitinge katılanlardan bir bölümü 'Milletin oğlu Ahmet Davutoğlu' sloganı atarken paralelcilerin yargıda dün tekrar operasyon yapmaya kalktıklarını söyleyen Davutoğlu, "Bu kumpasları kuranlar, yetkisi olmayan bir mahkemeye başvurdular. O da göstermelik sahte tahliye kararı çıkardı. Biz artık öğrendik bu oyunlara izin verir miyiz? Kim dekomrasiye tuzak kurarsa hesabını sorarız. Buradan yargı mensuplarına sesleniyorum: Vicdanınızla karar verin. Pensilvanya ya da oradan buradan gelen talimatlarla karar veren kim olursa hesabını verir" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu'nun Edirne'de "Ben bir başarı hikayesiyim" dediğini hatırlatan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu neyi başardı? SKK Genel Müdürüyken SSK'yı batırdı. O dönemde hastanelere girmek çıkmak mümkün değildi. Son 12 yılda 757 hastane yapıldı. Kılıçdaroğlu'nun hayal ettiği şeyler bizim gerçekleştirdiğimiz şeyler. Sen daha başarı hikayesi dedin seçime girdiğin ilde kendin için oy kullanamadın Kılıçdaroğlu. Nerede oy vereceğini bulamadı. Nerede oy vereceğini bulamayan biri başarı hikayesi olabilir mi?" dedi.
Ahmet Davutoğlu, Erzincan mitingindeki konuşmasını saat 19.35'te tamamladı.
Recep DEMİRCİ/ Turgay İPEK (ERZİCCAN), (DHA)

Davutoğlu: Pensilvanya’Dan 'hapishaneden Çıkarılsınlar' Talimatı Aldılar, Kayıtları Var (3)Davutoğlu: Pensilvanya’Dan 'hapishaneden Çıkarılsınlar' Talimatı Aldılar, Kayıtları Var (3)Davutoğlu: Pensilvanya’Dan 'hapishaneden Çıkarılsınlar' Talimatı Aldılar, Kayıtları Var (3)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler