YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lise Öğrencisi Rana, Sokak Hayvanları Için Her Akşam 'meydan Okuyor'

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, Geçen yıl 'Ice Bucket Challenge' adıyla ALS hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için başlatılan 'Meydan okuma' kampanyasını lise

Lise Öğrencisi Rana, Sokak Hayvanları Için Her Akşam 'meydan Okuyor'

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, Geçen yıl 'Ice Bucket Challenge' adıyla ALS hastalığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için başlatılan 'Meydan okuma' kampanyasını lise öğrencisi Rana Yeşilyurt aç kalan sokak hayvanları için uyguladı. Sokak hayvanları için akşam kentin belli noktalarına yiyecek bırakan Nevzat Ayaz Fen Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Rana Yeşilyurt, aynı görevi yapamaları için sosyal medyada, 'Meydan okumaya' başladı. İsimleri geçen 3 kişi de ertesi gün aynı işlemi yaparak görevi sürdürüyor. 15 Ocak’ta başlayan 'Meydan Okuma' kampanyası bir anda dalga dalga büyüme başladı.
Kampanya hakkında konuşan Rana Yeşilyurt , Vali Süleyman Kahraman'ın doğada aç kalan hayvan ve kuşlar için başlattığı kampanyanını genişlemesini sağlamak amacı ile yola çıktığını bildirdi. Rana Yeşilyurt, şöyle dedi:
"Bunun için sosyal medyanın gücünü kullandım. Peygamber Efendimizin sözü üzerine iyilikle yarışmak güzel bir şey. Ben yemek koydum. Sonra meydan okuduğum insanlar koydu. Sosyal medya aracılığı ile çok geniş kitlelere seslendik. Daha geniş kitlelere seslenebilmek için Erzincan Üniversitesinden bir ablamızı, lisede ki bir hocamızı, Eskişehir’de ve İstanbul’da yaşayan kuzenlerimi etiketledim. Bu projede her akşam yaptığımız gibi yine sokağa bir kap yemek koyduk ve yemeği geniş kitlelere yaydık. Başka insanları da destek vermesine vesile olduk. Havalar çok soğuk ve hayvanların çoğu yemek bulamıyor. Bu mevsimde hayvanlara yardım etmek bence çok hayırlı bir şey."

Lise Öğrencisi Rana, Sokak Hayvanları Için Her Akşam 'meydan Okuyor'

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler