YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nevruz Kutlaması

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'daki nevruz kutlamalarında ateşin üzerinden atlarken yere düşen bir kişi, büyük tehlike atlattı. 

ERZİNCAN - Erzincan'daki nevruz kutlamalarında ateşin üzerinden atlarken yere düşen bir kişi, büyük tehlike atlattı. Erzincan Üniversitesi Yalnızbağ Yerleşkesi'nde düzenlenen nevruz kutlamaları, renkli görüntülere sahne oldu. Vali Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu'nun yöresel kıyafetler giydiği etkinlikte, Erzincan Belediyesi mehter takımı gösteri sundu. Programda konuşan Vali Akdemir, barış ve huzur ortamını korumanın, kardeşliği, birlik ve beraberliği güçlendirmenin ve bu yolda samimiyetle gayret göstermenin ülkenin geleceği adına herkese düşen en önemli sorumluluk olduğunu belirterek, "Şunu bir kez daha özellikle ifade etmek isterim ki etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkes, bu ülkede asırlardır olduğu gibi bundan sonra da eşitlik, dostluk, saygı ve sevgi temelinde kardeşçe yaşamaya devam edecektir. Tarih boyunca itinayla koruduğumuz birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz, milletimizi her daim güçlü kılacaktır" diye konuştu. Rektör Çapoğlu ise birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Nevruz, birliğin, dirliğin, uyanışın dilidir. Nevruzda ayrılığın yeri yoktur" dedi. Vali Akdemir ve protokol üyeleri, konuşmaların ardından, nevruz ateşi yaktı ve demir dövdü. Nevruz ateşinin üzerinden atlayan bir vatandaş, dengesini kaybederek yere düştü. Büyük tehlike atlatan bu kişi, güvenlik görevlilerinin yardımıyla ayağa kalktı. Bu kişinin saçının uç kısımlarının ateşten kısmen etkilendiği öğrenildi. Protokol üyeleri, nevruz kutlamalarında öğrencilerle halay çekti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler