YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yapı Denetim Firmaları Kapandı İnşaatlar Durdu

Erzincan'da bulunan 3 Yapı Denetim Firmasından ikisinin 1 yıl süre ile geçici olarak kapatılması, inşaat...

Yapı Denetim Firmaları Kapandı İnşaatlar Durdu

Erzincan'da bulunan 3 Yapı Denetim Firmasından ikisinin 1 yıl süre ile geçici olarak kapatılması, inşaat sektörünün durmasına neden oldu. İl genelinde bulunan 300 e yakın inşaatta çalışan yaklaşık 5 bin inşaat işçisi işsiz kalırken müteahhitler, inşaat malzemesi satıcıları, beton firmaları ve tüm inşaat sektörü yaşanan soruna çare bulunmasını istiyor.

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ve bakanlığın onayı ile 18 Ocak 2012 tarihinde 3 yapı denetim firmasından 2"sinin 1 yıl süre ile geçici olarak kapatılması inşaat sektörünün tamamen durmasına neden oldu. Yapı denetimi yetkisi olan 1 firmanın sınırlı talep kabul etmesi ise, başlayan inşaat sezonunu olumsuz etkiliyor. Yaşanan kriz nedeniyle il genelinde bulunan 300 inşaatta çalışan yaklaşık 5 bin inşaat işçisi işsiz kaldı. Ayrıca ilin lokomotifi olarak kabul edilen inşaat sektörü de tamamen durdu.

MÜTEAHHİTLER SIKINTILI

Müteahhitler adına konuşan İş adamı Şevki Yılmaz İşlerinin durduğunu ve yaşanan krizden olumsuz etkilendiklerini belirterek, il genelinde bulunan 270 inşaatta yaklaşık 3 bin daire bulunduğunu ve büyük bölümünde çalışmaların durdurulduğunu ifade etti.

Yılmaz, yapı denetimi firmalarının değil, İnşaat sektörünün cezalandırıldığını ve konuyla ilgili yetkililerle yapılan tüm görüşmelerin sonuçsuz kaldığı söyledi.

Erzincan'daki göç olgusuna da vurgu yapan Müteahhit Şevki Yılmaz, "Böyle giderse hiç kimse Erzincan'da yatırım yapmaz ve dolayısıyla Erzincan'dan göç başlar, yapı denetimine tabi ki karşı değiliz, tüm yapılar usulüne uygun yapılmalı, fakat firmaların hatalarının faturası tüm inşaat sektörüne kesildi" diye konuştu.

İNŞAAT SAHİPLERİ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Yapı denetimi firmalarında yaşanan sorun nedeniyle tüm inşaatlarda çalışmaların durdurulduğunu belirten inşaat sahipleri ise mağdur olduklarını dile getirdiler. İnşaatlarına tek bir çivi çakamadıklarını söyleyen inşaat sahipleri, Yapı Denetim Firmalarının değil kendilerinin cezalandırıldığını söyleyerek, çalışma yaptığımızda belediye ekipleri gelerek durduruyor, yüzlerce inşaat şu anda beklemede dediler.

İŞÇİLER GÖÇE HAZIRLANIYOR

Tüm inşaatların durmasından en fazla etkilenen kesimlerden biri de inşaat işçileri oldu. Uzun ve sert geçen kış şartlarından sonra tam işe başlayacakken yapı denetimi sorununa takıldıklarını ifade eden inşaat işçileri kahvehanelerde çaresiz bekleyişlerini sürdürüyorlar. Yaz sezonuyla birlikte çalışmaya hazırlandıkları ve yaşanan olumsuzluktan dolayı işsiz kaldıklarını belirten inşaat işçileri geçim sıkıntısı içine girdiklerini ve başka illere çalışmaya gideceklerini söylediler.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler