YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adli Tıp: İstismarcı Ile Evlenme Konusunda Baskı Var

Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM, Erzurum'daki bir lisede okuyan B.K. ile S.Y., 2015 yılı Mart ayında 11'inci sınıftayken sevgili oldu. Sevgilisi ile

Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM, Erzurum'daki bir lisede okuyan B.K. ile S.Y., 2015 yılı Mart ayında 11'inci sınıftayken sevgili oldu. Sevgilisi ile evlenmeyi düşünen B.K., erkek arkadaşını ailesiyle tanıştırdı. Ancak B.K.'nın annesi A.K., bu ilişkiye karşı çıkınca, genç kız da erkek arkadaşından ayrıldı. Sevgililer 12'nci sınıfa başladıktan sonra iddiaya göre S.Y., kız arkadaşının ilgisizliğinden yakındı ve kimsenin olmadığı bir sırada onu erkekler tuvaletine götürdü.
İddiaya göre S.Y. tuvalette, "Sakın bağırma, artık benimsin. Birşeyler anlatırsan sen rezil olursun. Sen buna mecbursun" diyerek B.K.'ya cinsel istismarda bulundu. Ardından tehditlerini sürdüren S.Y., evlerinin bodrum katında da defalarca B.K.'ya istismarda bulunmaya devam etti.
Son olarak geçen 6 Haziran'da S.Y. kız arkadaşını yine iddiaya göre çırılçıplak soyundurdu ve tehditle cep telefonuyla görüntüledi. Bunun üzerine genç kız, erkek arkadaşından şikayetçi oldu.
Soruşturma kapsamında Atatürk Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda muayene edilen B.K.'ya verilen ilk raporda, zorla ve tehdit ile istismara uğradığı tespit edildi. Yeni aynı kurumdan 13 gün sonra aldırılan ikinci raporda da kızlık zarında yırtık olduğunu belirlendi.
İSTANBUL'DA YAKALANARAK TUTUKLANDI
Raporlar ve genç kızın şikayeti sonrası S.Y., geçen 11 Ağustos günü İstanbul'da yakalanarak tutuklandı. B.K. ile 2016 yılında kendi rızası ile birlikte olduklarını ileri süren S.Y., suçlamaları kabul etmedi. S.Y.'nin tutuklanmasından 17 gün sonra savcılığa başvuran B.K., şikayetini geri aldı.
ŞİKAYETİNİ GERİ ALDI
Ailelerin karşı çıkması yüzünden ilişkinin bitme noktasına geldiğini savunan B.K., "S.Y. ailesinin ilişkiyi onaylamadığını ve İstanbul'a çalışmaya gideceğini söyleyince ayrıldığımızı düşündüm. O yüzden savcılığa giderek 'tecavüz etti' diye şikayetçi oldum. Ancak 30 Temmuz'da aile arasında nişan yaptık. S.Y. kesinlikle bana tecavüz etmedi" dedi.
ADLİ TIP'TAN EK RAPOR: SOSYAL BASKI VAR
Bunun üzerine soruşturmayı yürüten savcılık B.K.'yı yeniden Atatürk Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı'na gönderdi. Geçen 2 Eylül tarihinde hazırlanarak savcılığa gönderilen ek raporda, "B.K.'nın zorla ve tehdit ile istismara mazur kaldığının anlaşıldığı, olgu ve ailesi üzerinde yaşandığı iddia edilen olay sonrasında sosyal baskı oluştuğu, olgunun istismarcı ile evlenme konusunda baskı hissettiğinin anlaşıldığı" yönünde görüş bildirildi.
Gelen raporları dikkate alan savcılık bu kez S.Y. hakkında dava açtı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, S.Y.'nin 'zincirleme şeklinde çocuğun nitelikli cinsel istismarı, hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 24 yıla kadar hapsi istendi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler