YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adliye Ile Emniyetin Fotoğrafını Çeken Çocuk Tahliye Oldu

Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, Karayazı'ya bağlı Hacıbayram Köyü'nde oturan A.Y., geçen 28 Temmuz günü ilçedeki adliyenin videosunu çekerken görevli polis memuru tarafından

Adliye Ile Emniyetin Fotoğrafını Çeken Çocuk Tahliye Oldu

Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, Karayazı'ya bağlı Hacıbayram Köyü'nde oturan A.Y., geçen 28 Temmuz günü ilçedeki adliyenin videosunu çekerken görevli polis memuru tarafından fark edildi. A.Y.'nin yanına giden polis memuru, ne yaptığını sordu ve Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Gözaltına alınan A.Y., çıkarıldığı Karayazı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.
Aynı köyden arkadaşı V.K. ile 1 yıl önce Kösehasan Köyü'nde düzenlenen festivale gittiklerini anlatan A.Y. mahkemede verdiği ifadesinde, "Kösehasan'da Suat Kara ve Ferman Kara isimli teröristler ile 1 yıl kadar önce tanıştım. Kösehasan'da 15 kadar terörist köyün aşağısında bir yere çadır kuruyor. Biz de 10-15 çocuk yanlarına gidiyoruz. Köyden Naci ve Fuat isimli traktörcüler onların çadırına gelir, örgüt lehine konuşup onları destekler. Kampta müzik çalıyorlar, eğleniyoruz. Onlar, 4-5 haftada bir köye gelip 2 hafta kalırlar. Akşamları dağa gidip, sabah köye inerler. Yolgören köyünde Suat Kara, Ferman Kara, Rochat ve Rohat ile buluştuk. Benden adliye ile emniyetin fotoğraf ve videosunu çekmemi istedi, karşılığında 50 lira ücret verdiler" diye konuştu.
Karayazı Sulh Ceza Hakimliği, A.Y.'nin tutukluluk durumunu değerlendirdi. Hakimlik, delillerin büyük oranda toplanması, suça sürüklenen çocuğun delilleri etki edip değiştirmesinin söz konusu olmadığı ve tutuklamada geçen süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Sulh Ceza Hakimliği, A.Y. hakkında pazartesi ve perşembe günleri imza vermek sureti ile adli kontrol tedbiri uygulanmasını istedi.
Müvekkilinin 30 gün cezaevinde kaldığını bildiren avukat Müşir Deliduman, A.Y.'nin tahliye edilmesinin adil bir karar olduğunu bildirdi. Müvekkilinin hiç tutuklanmamasının gerektiğini söyleyen Deliduman, "Tutuklamaya sevk eden Karayazı Cumhuriyet Savcısı kanunları ve çocuk haklarını hiçe sayarak işlem yapmıştır. Savcının hukuk katliamı sadece tutuklamaya sevk kararı ile sınırlı değildir. Aynı zamanda bir savcının yapamayacağı ciddi usul hataları yapmıştır. Savcının hatası Sulh Ceza yargıcından dönmüştür" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler