YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Parti’den ‘dadaş Elbisesi’ Açıklaması

29 Haziran'da partisinin il kongresine katılmak için Erzurum’a gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan...

Ak Parti’den ‘dadaş Elbisesi’ Açıklaması

29 Haziran'da partisinin il kongresine katılmak için Erzurum’a gelen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, İl Başkanı Murat Kılıç tarafından ‘dadaş elbisesi’ tartışmalara neden oldu. Elbiseyi diken terzi Ekrem Dumanay, 2 ayda hazırladığı kıyafeti Başbakan Erdoğan’a kendisi verip hatıra fotoğrafı çektirmek istediğini ancak yanıltıldığını açıklamasının ardından bugünde Ak parti İl Başkanlığınca konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapıldı.

Erzurum’un en eski terzilerinden olan Ekrem Dumanay, çok sevdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Haziran’da partisinin Erzurum il kongresine katılacağını duyunca, dadaş elbisesi dikip hediye etmeye karar verdi. En büyük özelliği ölçü almadan elbise dikmek olan emektar terzi, televizyondan sürekli olarak izlediği başbakan Erdoğan’a TV ekranından gördüğü kadarı ile göz kararı ölçü alıp elbise dikti. Ekrem usta, İl Başkanlığına giderek elbiseyi Başbakana hediye etmek istediğini söyledi. Yeni Erzurum stadyumuna giden Dumanay, sabahın erken saatlerinde itibaren çok sevdiği Recep Tayyip Erdoğan’ı yakından görüp hediyesini vermek için beklemeye başladı.

Başbakan’la görüştürülmediğini ve kandırıldığını iddia eden Ekrem Dumanay, “Elbiseyi Başbakana kendi ellerimle verecektim. Parti yetkilileri 1 gün önce iş yerime gelip benimle görüştükten sonra elbiseyi aldılar. Bana ‘Başbakan geldiğinde sana protokolden yer ayarlayıp Başbakanla görüştüreceğiz’ dediler. Başbakan’la görüşmek istedim ama korumalar bırakmadı” dedi.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA

AK Parti Erzurum İl Başkan Yardımcısı Abubekir Aydemir, tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi,

“AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, 29 Haziran 2012 tarihinde, Erzurum Stadyumunda Erzurum Ak Parti 4. Olağan Kongresi gerçekleştirilmiştir. Organizasyonla ilgili çalışmalar aylar önceden başlatılmıştır. Bu hazırlıklarda görev paylaşımı yapılmıştır. Bu süreçte Sayın Başbakanımıza takdim edilmek üzere yöresel hediye hazırlamak için bir çok talep olmuş bu taleplerden birisi de takriben kongreden bir buçuk ay önce şehrimizde terzilik yapan Ekrem Dumanay’dan gelmiştir; Dumanay Sayın Başbakanımız için "Geleneksel Dadaş Kıyafeti" dikmek istediğini şahsıma iletmiş, bu talebi kabul görmüştür. Kendisi maddî talebinin olmadığını da mütemadiyen ifade etmiştir. Talebin kabul edilmesi sürecinde el emeği-göz nuru bu hediyenin Sayın Başbakanımıza ulaştırılması halinde büyük mutluluk duyacağını da sözlü olarak ifade etmiştir. Hediyenin hazırlanması boyunca da kendisi ile görüşülmüş, herhangi bir sorun yaşanmamıştır. Kongreye birkaç gün kala İl Başkan Yardımcılarımızdan Mevlüt Doğan ile birlikte ziyaretine gittiğimizde Dumanay, hediyeyi bizzat Sayın Başbakana kendisinin vermek istediğini ifade etmiştir. Ancak programın yoğunluğu ve güvenlik önlemleri nedeni ile bu görüşmenin gerçekleşmesinin mümkün olmayacağı da kendisine söylenmiştir. Hediyenin içerisinde “Dadaş Elbisesinin Ekrem Dumanay tarafından iki ay emek verilerek hazırlandığına” dair bir bilgi notunun yer aldığı ve bu notun bizzat Sn. Murat Kılıç tarafından Sayın Başbakanımıza ulaştırıldığını da özellikle vurgulamak istiyorum. Haberlerde belirtildiği gibi il başkanımız Sn. Murat Kılıç'ın bu sürece doğrudan bir müdahalesi kesinlikle olmadığı gibi sözü geçen usta ile sözlü ya da yazılı bir iletişimi kesinlikle olmamış; iddia edildiği gibi il başkanımızın şahsın işyerine giderek bu elbiseyi ustadan teslim alması gibi bir durum da gerçekleşmemiştir; bu konu ile ilgili diğer bütün ifadeler yanlıştır.

Ne bu ne de başka hadiselerin ve haberlerde kullanılan ifadelerin, Erzurum siyaset tarihinde bir ilk olan ve halkımızın da yoğun ilgi gösterdiği, Sayın Başbakanımızın katılımları ile şereflendirdiği 4. Olağan Kongreye gölge düşüremeyeceği aşikardır. Bilindiği üzere hediye ve hediyeleşme kültürümüzün bir parçası olduğu gibi ne Sayın Başbakanımızın ne de partimizin hediye vermek ya da almak konusunda maddî-manevî bir ihtiyacından söz etmek kimsenin haddine değildir. Burada yapılmak istenen yaşına hürmet ettiğimiz Ekrem Dumanay'ın talebinin yerine getirilmesine aracılık etmektir ama maalesef iyi niyetimiz suistimal edilmiştir. Bir Erzurumlu olarak Dadaş elbisesi diken ama basına yansıyan sözleri Dadaşlık Ruhuna ve tanımına uymayan Ekrem Dumanay'ı kastı aşan bu yanlış ifadelerinden dolayı kınıyorum.“

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler