YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Akdağ: Çarpıtma Ve Yalan Üzerine Bir Kampanya Başlatmışlar

Turgay İPEK/ERZURUM, Ankara'dan uçakla Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Vali Seyfettin Azizoğlu ile bir

Bakan Akdağ: Çarpıtma Ve Yalan Üzerine Bir Kampanya Başlatmışlar

Turgay İPEK/ERZURUM, Ankara'dan uçakla Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Vali Seyfettin Azizoğlu ile bir süre görüşen Bakan Akdağ, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halk oylaması için 31 Mart günü Erzurum'a geleceğini hatırlatarak halkı mitinge davet etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçim güvenliği konusunda büyük bir hassasiyet gösterdiğini belirten Bakan Akdağ, şunları söyledi:
"Zaman zaman olağanüstü halle bir referandumun yapılıp yapılmayacağı ya da yapılmasının çok doğru olmayacağı gibi ifadeler duyuyoruz. Terörün öyle dört koldan saldırdığı ülkemizde, aslında ihtiyaç olduğu için ilan edilmiş olan olağanüstü halin varlığı burada demokrasinin ve seçimlerin teminatıdır. Çünkü olağanüstü halin sağladığı imkanlarla da terör mücadelesi güçlenmektedir. Böylece PKK terörü başta olmak üzere, teröristlerin vatandaşların özgür iradelerle oy kullanmaları üzerine baskıları ortadan kalkmaktadır. Bu seçimde vatandaşlarımızı terör baskısından çok büyük ölçüde kurtulmuş olarak oylarını kullanabilecekler ve milletin iradesi daha belirgin olarak ortaya çıkmış olacak. Geçmişte, 7 Haziran'da terörün yer yer belli bölgelerde, özellikle kırsalda vatandaşlarımız üzerinde baskıları olmuştu. 16 Nisan terör örgütlerine de bu terör örgütlerinin arkasında duranlara da iyi bir ders günü olacak."
16 Nisan halk oylaması sırasında evinde yatağa bağlı olan, yürüyerek gidip oy kullanamayacak veya bir hastanede yatan ancak oy kullanmaya gitme imkanı olmayanlara Sağlık Bakanlığı olarak talep etmeleri halinde oy kullanmaları için sandıklara götüreceklerini bildiren Akdağ, bunun için araç ve personel planlaması yaptıklarını belirtti.
Valilik ziyareti ardından beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte Ak Parti İl Başkanlığına giden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, partililerle bir araya geldi. Bakan Akdağ burada yaptığı konuşmada ise şöyle dedi:
"Seçimlere 17 gün kaldı. Kararsız seçmeninde artık karar vermeye başladığını biliyoruz. Bunun için biz elimizden geldiği kadar birilerinin çarpıtmaya çalıştığı gerçekleri halkımıza anlatmaya devam edeceğiz. Çünkü CHP'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının bu referandum için bir kampanya stratejileri var. Sürekli olarak çarpıtma ve yalan üzerine bir kampanya başlatmışlar. Kendilerine yurt dışından getirdikleri reklamcı danışmanlarının tavsiyesi ile bunları yaptıklarını düşünüyorum. Ama burası Güney Amerika değil. Burası Türkiye. Türkiye Cumhuriyetinin vatandaşları çok yüksek bir demokratik feraset ve basirete sahip. Dolayısı ile meselenin aslı anlatıldığı zaman bu kadar doğru yeni bir sistemin ülkede hakim olması için evet diyeceklerini biliyoruz. Çünkü yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminin temeli, milletin hakimiyetinin, milletinin egemenliğinin üstüne başka bir egemenliğe gelmesine mani olmaktır. Aynı şekilde yeni cumhurbaşkanlığı sistemi ile hükümetlerin üzerindeki her türlü güç odaklarının gizli saklı müdahalelerine mani olmuş olacağız. Yani sabah kalkan cuntacı bir genaralin bir partinin milletvekillerini ya da üyelerini tehdit ederek korkutarak, meclise önemli bir oylama için sokturmaması gibi bir durum bundan sonra asla olamayacak. Bunlar geçmişte yaşandı. Kılıçdaroğlunu da onun yanında duranların da diğerlerinin de birlikte hayır cephesine katılmış olan HDP'nin de FETÖ'cülerin de PKK'nın da onları hepsinin arkasındaki bazı Avrupalı ülkelerin de endişesi bu. Erzurum'da evet oylarının oranını yüzde 80 olarak hedef koyduk."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler