YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Belediyenin Sattığı Arsanın Sahibi Ortaya Çıkınca 718 Daire Sahibi Mağdur Oldu

Erzurum’un doğusundaki yeni yerleşim alanlarından Hilal Kent’te filmlere konu olacak bir olay yaşandı. Üzerinde 718...

Belediyenin Sattığı Arsanın Sahibi Ortaya Çıkınca 718 Daire Sahibi Mağdur Oldu

Erzurum’un doğusundaki yeni yerleşim alanlarından Hilal Kent’te filmlere konu olacak bir olay yaşandı. Üzerinde 718 dairenin bulunduğu arsanın sahibi 18 yıl sonra ortaya çıktı. 'Arsalarımı istiyorum' diyerek dava açan vatandaş, mahkeme kararıyla daire sahiplerinin tapularına ihtiyati tedbir koydurdu. Dönemin ilçe belediyesinin hatasından dolayı mağdur olduklarını ileri süren mahalle sakinlerini evsiz kalma korkusu sardı.

18 yıl önce kooperatif vasıtasıyla ev sahibi olan vatandaşlar, ellerine ulaşan mahkeme kararıyla şoke oldu. Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi’nde yaşayan 718 daire sahibi, mahkeme kararıyla tapularına ihtiyati tedbir konulduğunu öğrenince, yasal yollarla aldıkları dairelerini korumak için harekete geçti. Hilal Kent Camii önünde toplanan mahalleli mağduriyetlerini duyurmak için bir basın açıklaması yaptı. Mahalle Muhtarı İbrahim Çelebi, “1997 yılında burada kooperatif kuruldu. Vatandaşlar üye oldu, evlerini yaptırarak belediyeden imarını ve ruhsatını aldı. Kısa süre önce tapularını alarak, aileleriyle birlikte buralarda gönül rahatlığıyla oturuyordu.” dedi. Çelebi bazı vatandaşların da bu evleri alırken TOKİ’nin sağladığı kredi imkânlarından faydalandığını söyledi.

Muhtar Çelebi, davacı Mahmut Kurt’la ilgili “Bir vatandaş mağdur olduğunu belirterek mahkemeye başvurmuş. 718 daire sahibinden hak talep etmiş.” ifadelerini kullandı. Çelebi, “Ancak burada muhatap vatandaş değil, belediyelerdir. Bu insanlar çocuğunun rızkından kısarak bu daireleri almış. Tapularını alan bu insanların dairelerine ipotek konulmuş. Bundan dolayı insanlar şu anda evlerinde rahatsız.” şeklinde konuştu. Çelebi, vatandaşlara tebligatın avukat tarafından verildiğini aktardı. 718 dairenin tamamına tebligat geldiğini belirten Çelebi, sözlerini şöyle tamamladı: “Biz de avukat tutup, hakkımızı arayacağız. Bu belediyenin suçunu vatandaş niye çeksin? Vatandaşa ya arazi gösterilsin ya da parası verilsin, vatandaş da razı olur.”

Kendisini hayal kırıklığına uğratan kararı iş dönüşü gördüğünü kaydeden mahalle sakini Oktay Alçay yarınlarından endişe duymaya başladıkların belirtti. Alçay, Erzurum 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından gönderilen tebligatın İzmir’de oturan Mahmut Kurt isimli bir vatandaşın kendilerinden davacı olduğunu, kendisiyle birlikte 718 daire sahibinin tapusuna ihtiyati tedbir koydurduğunu aktardı. Alçay, “Belki yarın bize bu evleri boşaltın diyecekler. Burada bir sorumsuzluk söz konusudur. Sorumluların bulunması lazım.” diye konuştu.

718 dairenin bulunduğu blokların önünde toplanan mahalle sakinleri sessiz bir protesto gerçekleştirdi. Basın açıklaması yapan mağdurlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Davacının vekilleri ise mahkeme kararı olmasına rağmen belediyenin bu arsaları kooperatife sattığını ifade etti. Avukatlar, “Taşınmazlar üzerinde yapılan binaların ve kat mülkiyetine geçen arsaların tapu kayıtlarının eski hale döndürülüp, iptal edilerek müvekkilimiz adına tescil edilmesi gerekmektedir.” açıklamasını yaptı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler