YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı.

Büyük Birlik Partisi Erzurum İl Başkanı Yener Gözütok, cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. Gözütok, yaptığı yazılı açıklamada, parti olarak kuruldukları günden bu yana hep doğrunun yanında durduklarını, Muhsin Yazıcıoğlu'nun ayak izlerini takip eden bir parti ve dava hareketi olduklarını belirtti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partilerinin aday gösterme durumu olmadığını ifade eden Gözütok, açıklamasına şöyle devam etti: "Aynen genel seçimlerde baraj koydukları gibi burada da baraj var. Sadece mecliste grubu bulunan partiler aday gösterebilir, 20 milletvekilinin imzası lazım. Biz başından beri Cumhurbaşkanın halkın seçmesini savunan siyasi partiyiz. Bununda en doğru sistem olduğunu düşünüyoruz. Ama en azından seçime katılan bütün siyasi partilerin aday gösterme hakkı olması gerekirdi. İktidar partisinin adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP, MHP ve bağımsız milletvekillerinin imza verdiği Prof. Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu ve bizim kapsama alanımız dışında olan terör örgütünün siyasi uzantılarının çıkartmış olduğu aday oldu. Büyük Birlik Partisi dün olduğu gibi bundan sonrada asla teröristlerin siyasi uzantıları muhatap olmayacaktır. Onları muhatap olarak almıyoruz." Bu süreçte istişare kurullarını en çok işleten ve Türkiye'nin en demokratik partisinin Büyük Birlik Partisi olduğunu vurgulayan Gözütok, eçıklamasında şunları kaydetti: "Erzurum il teşkilatı olarak başta kurucu üyelerimiz, ağabeylerimiz, hocalarımız, il teşkilatımız, Alperen Ocaklarımız, ilçe teşkilatlarımız, gönül bağımız olan insanlarla yapmış olduğumuz istişareler sonucunda, Prof. Dr. Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu'na destek kararı çıkmıştır. Biz de bu kararı genel merkezimize bildirdik. Onlarda bu istişareler sonucunda bir karar verdiler. Bu karar bizim demokratik bir tercihimizdir. Biz bu kararımız ile birlikte asla bir siyasi partinin yanında ya da karşısında değiliz. Biz sadece adaylara bakarak ve taleplerimizi söyledik ve onlardan aldığımız cevaplara göre bir karar verdik. Nasıl biz başkalarının demokratik tavrına ve tercihine saygı duyuyorsak herkesin de Büyük Birlik Partisinin tercihine ve tavrına saygı duyma zorunluluğu ve mecburiyeti vardır. Çeşitli çevrelerin son günlerde BBP'de bir çatlak varmış gibi oluşturulmaya çalıştıkları algıyı boşa çıkarmak için böyle bir açıklama yapma ihtiyacı duyduk. Erzurum il teşkilatı ve Alperen Ocakları olarak; hem bu kararın tarafıyız hem de bu konuda dik duran, başta genel başkanımız sayın Mustafa Destici olmak üzere genel merkezimizin arkasındayız."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler