YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dha Yurt:(Tekrar) İftarı Beklerken Canı Sıkıldı, 2 Çocuğu Sırtından Vurdu

ERZURUM'da evinde otururken havalı tabancayla pencereden ateş eden 27 yaşındaki Ömer Murat Akçay, sokakta oyun oynayan 4 yaşındaki Sümeyye Boz

ERZURUM'da evinde otururken havalı tabancayla pencereden ateş eden 27 yaşındaki Ömer Murat Akçay, sokakta oyun oynayan 4 yaşındaki Sümeyye Boz ile 6 yaşındaki İkra Kaya 'yı sırtından vurdu. Çocuklar hastanede tedavi görürken, gözaltına alınan Akçay, "Evde canım sıkılınca çocuklara değil duvardaki kola şişesine ateş ettim" dedi.
Olay, 19 Haziran günü saat 18.30 sıralarında Erzurum'un merkez Palandöken İlçesi Adnan Menderes Mahallesi'nde meydana geldi. Evinde iftar saatini bekleyen Ömer Murat Akçay, apartmanın dördüncü katındaki evinin penceresini açtı ve kendisine ait havalı tabancayla sokaktaki kola şişesine ateş etti. Hedefi tutturamayan Ömer Murat Akçay karşı apartmanın önünde oynayan Sümeyye Boz ve İkra Kaya'yı yaraladı. Vurulduğunu anlamayan ve annelerinin atletlerindeki kanı görmesiyle durumları fark edilen 2 çocuk, ambulansla Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan kontrolde çocukların sırtlarından vurulduğu anlaşıldı. İkra Kaya ameliyata alındı ve vücudundaki tek saçma çıkarıldı. Sümeyye Boz ise hastanede müşahade altına alındı.
Polise bilgi verilmesi üzerine, yaralı çocuklar ile tanıkların ifadeleri alındı. Olay yerinde inceleme ve araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, çocukların oturduğu apartmanın karşısında oturan ve bu tür silahlar kullandığı belirlenen Ömer Murat Akçay'ı gözaltına aldı. Ömer Murat Akçay, "İftar saati canım sıkıldı. Tabanca ile ateş edesim geldi. Sokakta duvarın üstünde kola şişesi duruyordu. Bir el ateş ettim vuramadım sonra bir el daha ateş ettim şişeyi vurdum. Bu arada bahçenin içinde çocukları gördüm ama ben onlara ateş etmedim. Benim avcılık belgem var silah da benim üzerime kayıtlı" diye konuştu.İkametinde bulunan ve olayda kullandığı değerlendirilen havalı tabanca ve 2 kutu saçma ile birlikte gözaltına alınan Ömer Murat Akçay, adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.
Apartmanın arka bahçesinde oynarken aniden belinin çok ağırdığına dikkati çekten İkra Kaya "Cezası neyse onu çekmesini istiyorum" derken babası Hüseyin Kaya komşuları Sümeyye'nin vurulduğunu öğrenince, olaydan yaklaşık 1.5 saat sonra kızını hastaneye götürdüklerini bildirdi. Hüseyin Kaya şunları söyledi:
"Farketmesek kızım belki sakat kalabilirdi. Olay kaza değil. Bu adam çocukların sesindenmi rahatsız olmuş. Çünkü orada çocuklar kalabalık bir şeklide oyun oynuyorlar. Vuran kişinin ifadesini okudum. Canı sıkılmış, iftarada doğruymuş. Çöpün yanında şişeyi görmüş ateş etmiş. Bir av tüfeği alayım, canım sıkıldıkça bir yerlere sıkayım. Kızım belinden değil de yarım santim farklı yerinden vurulsaydı, felç olabilirdi. Biz başına ya da göğsüne değmediği için şükür ediyoruz. Cezası neyse çeksin." Sümeyye'nin babası 41 yaşındaki Selami Boz ise "Karşı binadan ateş ediyor kızıma. Annesi beni aradı hemen hastaneye götürdüm. Kızım ameliyat yapmadılar. içerde kurşun geziyormuş. 2 yıl sonraya bıraktılar. Vuran şahsı serbest bırakmışlar. Biz şikayetçyiz. Bu olayın peşini bırakmayacağız. Şükürler olsunki başına kalbine rast gelmemiş. Komşumun çocuğunada aynı şekilde" diye konuştu.

Görüntü Dökümü
------------------------------
-Olay meydana geldiği apartman bahçesi
-Ateş edilen evin balkonu
-Çocukların oyun oynadığı bahçe
-Hüseyin Kaya kızının kanlı atletini göstermesi
-Hüseyin Kaya ile röp.
-İkra Kaya ile röp.
-Sümeyye Boz'un resmi ve sırtından yaralandığı resim
-Selami Boz ile röp.
-Çocukları vuran Ömer Murat Akçay'ın resimleri
-Ömer Murak Akçay'ın facebook'taki paylaştığı resimler

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,(DHA)
=============================================

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler