YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doçentin, "cinsel Istismar"dan Tutuklanması

 Öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görevli öğretim üyesi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde görevli öğretim üyesi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. A.M.A'nın avukatı Gündüz Güneş, müvekkilinin serbest bırakıldığını ve evine döndüğünü belirtti. Güneş, adli tıp raporu ve delillerin öğretim üyesi A.M.A'nın lehine çıktığını ifade ederek, "Adli tıp raporunda, iz yok, kanama yok, yaralama yok, zorlama, cebir, şiddet yok, tecavüzü kanıtlayacak delil yok. Ayrıca tanık beyanları da lehe döndü. Kızın kendi tanıkları lehe beyanda bulundu. Kız isim vermiş, 'Şu kişiye hepsini anlattım' demiş. Tanık da 'Öyle şeyler bana anlatmadı' diye ifade verdi" diye konuştu. Dosyanın savcılıkta olduğunu, savcının takipsizlik de verebileceği gibi dava da açabileceğini belirten Güneş, savcının muhtemelen mahkemenin takdir etmesi için dava açacağını söyledi. A.M.A'nın normal hayatına döndüğünü dile getiren Güneş, "Hocamız tutuksuz şu an, evine döndü. Hakkında mahkumiyet kararı kesinleşinceye kadar kimse suçlu addedilemez. Müvekkilim üniversitedeki görevine de devam edecek" dedi. Öğretim üyesi A.M.A'nın, yüksek lisans öğrencisi S.T'ye, tarlada kendisine yardım etmesini isteyerek götürdüğü Aziziye ilçesindeki çiftliğinde cinsel istismarda bulunduğu öne sürülmüş, nöbetçi mahkeme A.M.A'nın "cinsel saldırıda bulunmak ve tecavüz" suçundan tutuklanmasına karar vermişti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler