YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Engellilere Soğuk Hava Engeli

Zafer KUMRU/ERZURUM, Havuzbaşı semtindeki Atatürk Anıtı önünde Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen törene AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Aile ve

Engellilere Soğuk Hava Engeli

Zafer KUMRU/ERZURUM, Havuzbaşı semtindeki Atatürk Anıtı önünde Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlenen törene AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Cemil İlbaş, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ile 'Engel sizsiniz' yazılı dövizleri taşıyan engelliler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesi ardından Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, bir açıklama yaptı. Engelliler hava soğuk olduğu için battaniyelere sarılı olara izlediği törende Sadullah Efe, "Engellilerinsorunlarının çözülmesinde bireylerin ortak sorumluluk yüklenmeleri oldukça önemlidir. Bu sorumluluk engelli bireylerin sorunlarının çözümü ve sosyalleşmelerinin arttırılması açısından vatandaşlarımızın gösterdiği duyarlılığın arttırılması ile başarıya ulaşacaktır" dedi.
Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı da, bugün çok sağlıklı olduğu halde yarın ne olacağının belli olmadığını belirterek, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözerek engelleri ortadan kaldırmamız gereklidir. Biz de çorbada tuzumuz olsun istedik. Atanamayan engelli öğretmenlerimizi Milli Eğitim Bakanımıza bildirdik. Bakanımız ise bu konuyu önemsedi ve gerekenin yapılması için talimat verdi" diye konuştu.
Tören alanına akülü arabasıyla gelen 16 yaşındaki doğuştan cam kemik hastası olan Afganistan uyruklu öğrenci Şayan Darabi, "Bugün bizim günümüzdü ama yine engel yüzünden tören alanına çıkamadık. Yine önümüzde engeller. Hava çok soğuk. Buna rağmen buradayız. Bizim arkadaşlağımız dostluğumuz bizi ısıtıyor. Buz tutan havuzda engelliler gününün anısına selfie çektik" dedi.

Engellilere Soğuk Hava EngeliEngellilere Soğuk Hava EngeliEngellilere Soğuk Hava Engeli

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler